fbpx Skip to main content

Mee met de digitalisering in het basisonderwijs

Combineren mogelijk

Iedere school die de overstap naar online maakt, kijkt naar chromebooks. Een goede ontwikkeling, want onze ervaring leert dat die toch het meest geschikt zijn voor het onderwijs. Ze werken gemakkelijk, zijn duurzaam en praktisch onderhoudsvrij. Kiezen voor chromebooks betekent niet dat nog niet afgeschreven apparaten als ‘traditionele pc’ of tablets direct overbodig zijn. Je kunt, omdat alle lesprogramma’s en apps online te bereiken zijn, met een combinatie van apparaten werken en geleidelijk overgaan op chromebooks.

Geen verloren investeringen

Er zijn basisscholen die ervoor kiezen de al aangeschafte tablets in de onderbouw te gebruiken en chromebooks in te zetten voor de hogere groepen, waar kinderen meer schrijven en gebruik maken van het toetsenbord. Als het digibord met windowsbesturingssysteem nog niet is afgeschreven, kan ook die gebruikt blijven worden tot de kosten eruit zijn en je kunt overgaan op bijvoorbeeld een CTOUCH digibord. Alle apparaten zijn bruikbaar zodat u stapsgewijs kunt werken naar de ideale situatie. Het enige dat je nodig hebt is goed internet.

Iedereen online en over op chromebooks

Waarom is die ideale situatie ideaal? Van veel gebruikers krijgen wij terug dat de chromebooks optimaal werken. Je kunt ze delen en hebt dus niet voor iedere leerling een chromebook nodig. Ze zijn eenvoudig in gebruik en onderhoud en via ons online platform COOL is het heel gemakkelijk in de hand te houden door wie en op welke manier de programma’s en apps worden gebruikt. Zeker wanneer docenten ook op een chromebook werken, voorkom je verschillen, eventuele blunders en gaan docenten meer samenwerken.

Basisopstelling

Educatieve uitgevers gaan steeds meer over naar online lesmethoden, het is de toekomst. Zorg dus nu voor de basisopstelling waarmee je werkt naar de ideale situatie.

Wil je vanuit jullie basisopstelling bekijken hoe je de ideale situatie kunt bereiken? Cloudwise helpt je graag verder.

Leave a Reply

Support