Omdat ICT niet ingewikkeld moet zijn

sommige secundaire scholen werken al met het COOL leerplatform. Waarom? Omdat ICT in het onderwijs gewoon moet werken, zeker naar de toekomst toe.

Bekijk de COOL Examen app

Werk je al met ons COOL platform?

Digitaal lesmateriaal

In COOL vinden leerlingen al hun digitale lesmateriaal. Door Single Sign On kunnen ze met 1 klik inloggen en direct overal bij.

Alles op orde

Het COOL leerplatform is gekoppeld aan het leerlingadministratiesysteem. Op deze manier wordt het onderhoud van de accounts een pak makkelijker.

Grip op ICT

Docenten kunnen meekijken met de leerlingen. Dit zorgt voor meer focus tijdens de les.  Leerlingen werken geconcentreerd, terwijl de leraar het overzicht houdt.

COOL leerplatform voor het SO

Het COOL platform is er ook voor het secundair onderwijs. COOL is een digitaal leerplatform dat erg goed werkt op Chromebooks of laptops. In het secundair onderwijs hebben de leerlingen zelf een Chromebook waarmee ze inloggen op hun Google of Microsoft 354 Account. Dit is ook ineens de inlog voor het COOL leerplatform. In het leerplatform zien de leerlingen de voor hen geselecteerde applicaties met hun lesmateriaal erin. COOL is verbonden met de G suite for Education omgeving van Google en bestaat uit een verzameling handige Google Apps. Met Google Classroom bijvoorbeeld, kunnen leerkrachten opdrachten voor leerlingen klaarzetten en het huiswerk efficiënt verbeteren.

Bekijk de COOL Examen app

Koppeling administratiesystemen

COOL is gekoppeld met Informat en (weldra) Smartschool. Hierdoor worden alle accounts elke nacht gesynchroniseerd. Praktisch betekent dit dat wanneer er bijvoorbeeld nieuwe leerlingen zijn of leerlingen afstuderen van je school, deze accounts automatisch verwijderd of toegevoegd worden in COOL. Ook zijn de punten en de vooruitgang van de leerlingen terug te vinden in het leerplatform. Als laatste is het mogelijk om een koppeling te maken met de roosters van de leerlingen. Zij zien dan hun rooster snel terug in Google Agenda. Op deze manier wordt het ICT beheer een stuk makkelijker!

Controle over de klas en toetsen of examens

Op basis van welke klassen je lesgeeft, kan je als leraar of juf meekijken met je leerlingen op hun Chromebook. Naast de meekijkfunctie kun je ook de examenmodus gebruiken. Hiermee kun je als leerkracht bepalen welke tabbladen een leerling mag gebruiken tijdens een examen of toets, zonder ze iets anders kunnen openen. Cloudwise biedt ook trainingen aan voor leraren, zodat zij met de leerlingen op de juiste manier aan de slag kunnen met de verschillende Google Apps.

Bekijk de COOL Examen app

Plagiaatcontrole

In COOL zit ook nog een koppeling met Google Classroom. Wanneer leerlingen hun taak of opdracht hebben ingeleverd, kun je vanuit COOL de plagiaatfunctie gebruiken. Zo controleer je snel of de teksten van de leerling zelf geschreven zijn. Bekijk in de video hiernaast hoe deze functie precies werkt.

Heb je een algemene vraag, of wil je een demo aanvragen? Druk op de knop en stel je vraag!
Contacteer ons!