Cloudwise gaat on tour! Dit jaar trekt Cloudwise door het land. Op vier verschillende plekken organiseren we events voor onze Cloudwise-scholen. We trappen af op 29 mei 2019 in Den Haag en op 5 juni in Woerden. Na de zomer volgen er nog twee events in de regio’s Zwolle en Eindhoven.

Wat is Cloudwise on Tour:
 • Leuke, gezellige, leerzame middag op 4 plekken in Nederland
 • Speciaal voor PO-scholen die met Cloudwise of COOL werken
 • Van iedere scholen kunnen er 2 onderwijshelden aanschuiven
 • Laat je bijpraten over Cloudwise en het COOL platform
 • Kies leuke workshops om te volgen
 • Klets bij met collega’s en ga lekker netwerken met een hapje en drankje
 • Test nieuwe dingen uit, deel je ideeën op de muur, ontspan in de relax-corner
Data & locaties

The Student Hotel, Hoefkade 9, 2526 BN Den Haag

De Kas (MeetINOffice), De Bleek 13, 3447 GV Woerden

Binnenkort volgen de data van de events in de regio’s Zwolle en Eindhoven!

Programma
 • 13.00 – Ontvangst met koffie & thee
 • 13.15 – Welkom door Cloudwise – update
 • 13.45 – Workshopronde 1
 • 14.30 – Pauze
 • 15.00 – Workshopronde 2
 • 15.45 – Afsluitend woord
 • 16.00 – Uitgebreide borrel
 • 17.00 – Einde
Workshops

1. Veiligheid & wachtwoorden – Sophie van Brunschot (Den Haag) en Andre Teunissen (Woerden) van Kennisnet
Hoe zorg je ervoor dat leerlingen een veilig wachtwoord instellen? Maar krijg ook antwoord op de vraag: ‘Wat is nu precies een goed wachtwoord?’. Leer in deze workshop hoe je jouw leerlingen een veilig wachtwoord kunt laten instellen.

2. ICT- vaardigheden – door Leon de Kanter van Cloudwise
ICT wordt in het onderwijs steeds belangrijker, sterker nog: je kunt er niet omheen! Hoe zorg je er voor dat leerkrachten voldoende eigen vaardigheden en kennis bezitten om leerlingen verder te kunnen helpen? Tijdens deze workshop gaan wij onder andere in op deze vraag en het belang van ICT-professionalisering in het onderwijs.

3. Veiligheid & ICT – Bastiaan de Jong van Cloudwise
Krijg je ook vragen zoals: “Hoe veilig is Google? Zijn we als school wel veilig?” In deze workshop gaan we in op deze onderwerpen en geven je een aantal handige tips die je direct binnen je school kunt inzetten!

4. Werkdruk & mindfulness – Marc Keller van Beyond Mindfulness
In deze workshop leer je stress op het werk beter los te laten, met meer aandacht aanwezig te zijn bij een taak, leerling of collega. Ook leer bewust keuzes te maken, beter om te gaan met lastige emoties en te vertrouwen op je eigen kracht en zelfvertrouwen.

5. Dyslexie en ICT – Iris Verhage van Lexima
Wil jij graag weten hoe je de motivatie van kinderen met dyslexie in jouw klas kunt verhogen en hoe ICT daarbij kan helpen? Kom dan naar de workshop van Lexima!

6. Adaptief leren – Pieter J. Smits van Gynzy 
In deze workshop leer je hoe je als leerkracht in je kracht staat met digitale ondersteuning met als doel om het optimale uit jouw leerlingen te halen. Maak kennis met de verwerkingssoftware van Gynzy en verzorg eenvoudig een passend aanbod voor iedere leerling.

FAQ

Is aanmelden gratis?

Jazeker, we willen graag dat jij er ook bij kunt zijn, dus kun je gewoon kosteloos genieten van een leuke middag.

Moet ik mij aan- of afmelden?

Ja, je kunt je via dit formulier aanmelden. Heb je dat gedaan, maar komt het toch niet uit? Laat dat dan even weten door een mailtje te sturen naar marketing@cloudwise.nl. Neem gerust een collega mee, maar laat die zichzelf nog wel even aanmelden via het genoemde formulier. Per school kunnen er twee onderwijshelden deelnemen.

Tot wanneer kan ik mij aanmelden?

T/m vrijdag 17 mei 2019 kun je je aanmelden voor de evenementen op 29 mei en 5 juni.

Hoe kan ik het beste naar het Student Hotel in Den Haag komen?

Deze locatie bevindt zich midden in de stad. Met het OV komen is daarom de beste optie. Het hotel ligt op nog geen 3 minuten lopen van station Den Haag HS. In de omgeving bevinden zich een aantal publieke parkeergarages, maar houd dan rekening met een langere loopafstand en het tarief van de betreffende parkeergarage.

Hoe kan ik het beste naar De Kas (MeetInOffice) in Woerden komen?

Zowel met het OV als met de auto is deze locatie goed bereikbaar. Je loopt in 10 minuten van station Woerden naar het gebouw. Er zijn ook voldoende parkeerplaatsen beschikbaar rond het gebouw.

Wanneer zijn de Cloudwise on Tour evenementen in de regio's Zwolle en Eindhoven?

De evenementen vinden na de zomer plaats. De exacte data zijn nog niet bekend. Zodra we meer weten, zal dat op deze pagina gepubliceerd worden.