Skip to main content

De basis voor digitaal onderwijs is bij veel scholen gelegd tijdens het afstandsonderwijs. De urgentie was er, dus iedereen heeft (eerste) grote stappen gezet met digitaal onderwijs. Wat zijn de leermomenten van afgelopen jaar? Hoe denk jij dat ICT zich de komende tijd gaat ontwikkelen en hoe speel je hierop in? We gaan aan tafel met experts en twee voorlopers binnen het onderwijs om dit te bespreken. Heb je bijvoorbeeld devices aangeschaft voor thuisonderwijs, maar zijn er nog geen plannen hoe deze ingezet gaan worden in de klas? Haal deze dan maar snel van de plank, want in onze inspiratiesessies en workshops laten we je zien hoe je deze devices optimaal kunt inzetten! 

Waar en wanneer?

Al ruim twee jaar komen onderwijshelden door het hele land naar Cloudwise on Tour. Dit jaar gaan we niet on Tour, maar net als de vorige editie Online. Gewoon vanachter je computer dus. Geen reistijd en tóch inspiratie en nieuwe kennis voor jouw onderwijs. Wil jij geïnspireerd worden en sparren met collega’s van andere scholen en experts uit de onderwijswereld? Dit kan tijdens hét gratis kennisevent Cloudwise Online. Sta samen een middag stil bij de nieuwste (ICT-)ontwikkelingen, zodat je weer geïnspireerd verder kunt!

Zet de datum alvast in je agenda: woensdag 2 juni 2021 van 14.00 tot 17.00 uur.

Is Cloudwise Online nieuw voor jou?

Bekijk onderstaande video om een indruk te krijgen van ons vorige Cloudwise on Tour event. Dezelfde sfeer en relevante inhoud kun je verwachten tijdens Cloudwise Online.

Workshops en inspiratiesessies

Na de gezamenlijke start kun je deelnemen aan twee workshops of inspiratiesessies naar keuze. Het aantal sterren achter de sessies geeft de moeilijkheidsgraad aan:
★ Je weet nog niet zoveel over het onderwerp, dus we gaan in op de basis.
★★ Je hebt al enige kennis over het onderwerp. We doen hier nog een schepje bovenop.
★★★ Je weet al veel over het onderwerp. De basis slaan we over; we duiken diep in de materie.

 • Kleuters & ICT – Anouk van Leeuwen, Certified trainer Cloudwise ★
  Heb jij in je kleuterklassen tablets of iPads op de plank liggen? Ontdek hoe je deze apparaten zinvol inzet in de klas! Tijdens deze sessie krijg je laagdrempelige en leuke tips om aan de slag te gaan met ICT met kleuters.
 • Samenwerken in de klas met Microsoft – Wilco Willlemse – Leerkracht en ICT- specialist bij Jenaplankindcentrum ★★
  Een vaardigheid die in het onderwijs vaak aan bod komt is samenwerken. Hoe kun je dit optimaal doen als je gebruikmaakt van Microsoft 365 op school? Hoor de ervaring van een school die zelf innovatief samenwerkt met Microsoft en leer!
 • Samenwerken in de klas met Google – Niels Bakker – Leerkracht en ICT’er SCO Leiden ★★
  Maak jij gebruik van Google Workspace op school of in de klas? En wil je weten hoe je dit nóg beter kan inzetten om samen te werken? Leer van de ervaring van anderen en laat je inspireren door een Google-school die al vele stappen heeft gezet op dit gebied.
 • Optimaal inzetten van digiborden in de klas – Anouk Hölzken, Certified trainer Cloudwise ★
  Je hebt een digibord in de klas. Ja, daar kun je les mee geven, maar wat kun je er eigenlijk nog meer mee? Welke apps zijn ideaal om in te zetten en hoe kun je nóg meer gebruikmaken van je digibord in de klas? Volg deze sessie en je ontdekt alle mogelijkheden.
 • Minecraft – Rein Kroon, Certified Minecraft trainer ★★
  Wil je ontdekken wat Minecraft for Education is en waarom het een mooi en innovatief leerplatform is? In deze inspiratiesessie laten we zien wat het jou en je team te bieden heeft.
 • Programmeren in de klas – Hylke Faber, Hanze Hogeschool ★★
  Wil je meer doen met programmeren op school, maar zie je door alle methodes de bomen het bos niet meer? Tijdens deze inspiratiesessie laten onze partners Stichting Groningen Programmeert en de Hanzehogeschool met praktische voorbeelden zien hoe je dit kunt aanvliegen!
 • Google Arts & Culture + Google Earth – Christiaan Verdel, Certified trainer Cloudwise
  Maak van je lessen wereldoriëntatie een echte beleving met behulp van de applicaties Google Arts & Culture en Google Earth. Raak tijdens deze sessie geïnspireerd om je lessen te verrijken en de wereld letterlijk naar je klaslokaal te halen.
 • Mediawijsheid – Heidi Linschoten, mediacoach en leerkracht ★★
  Het mediawijzer maken van je leerlingen is een belangrijk onderdeel van je onderwijs. Maar wat is mediawijsheid nu eigenlijk en hoe zorg je ervoor dat je leerlingen mediawijzer worden? Je kunt leerlingen al met kleine stapjes helpen en hen sterker maken in het gebruik van media. Benieuwd hoe je dat doet? Laat je inspireren tijdens deze sessie.

Daarnaast is er ook een virtuele koffiecorner: Stroopwafels & Luikse wafels! Hier kun je in gesprek gaan met anderen over hoe hun onderwijs geregeld is.

Programma

14.00 uur – Inloop & introductie

14.15 uur – Duurzaam inzetten van ICT: in gesprek met de experts en voorlopers uit het onderwijs!

14.50 uur – Workshops en inspiratiesessies ronde 1

15.35 uur – Break

15.45 uur – Workshops en inspiratiesessies ronde 2

16.30 uur – Verrassend einde

16.50 uur – Afsluiting 

17.00 uur – Gepland einde

Meld je aan

Wat leuk dat je erbij bent! We maken er net als andere jaren een inspirerende middag van met onderwerpen die spelen in de onderwijswereld. We zien je graag online op woensdag 2 juni 2021 van 14.00 – 17.00 uur. Schrijf je meteen in en verzeker jouw plekje!

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ken je iemand die dit event ook niet mag missen? Stuur dan snel de ‘Save the date’ door via mail, Whatsapp of Facebook!

         

Support