Skip to main content

Hoe houd je leerlingen bij de les in een 'Bring Your Own Device' omgeving?

Hoe houd je je leerlingen bij de les in een ‘Bring Your Own Device’ omgeving?

Lesgeven met digitale middelen in de klas kan lastig zijn wanneer de leerling de eigen laptop gebruikt in plaats van een door school verstrekte laptop. De door school verstrekte devices zijn onder beheer waardoor afleiding voorkomen kan worden.

Bring Your Own Device.

BYOD wordt nog wel eens vertaald als Bring Your Own Disaster. Logisch, want een leerling die zelf heer en meester is over zijn device, onttrekt zich aan de digitale regels van de school. En nu de telefoon vanaf het komend schooljaar wordt verboden op steeds meer scholen, kun je er gif op innemen dat het device de plaats gaat innemen. En tsja, die kun je niet verbieden.

De uitdaging van de digital orde in de klas

BYOD is misschien financieel aantrekkelijk, maar het probleem van digitale orde, ligt nu op het bordje van de docent. Leerlingen Snapchatten er vervolgens op los, bekijken filmpjes op Youtube of Webwhatsappen met vriendjes. Lekker dan. Zelfstandig werken in een BYOD omgeving, wordt een ‘hardloopwedstrijd’ voor de docent om te controleren of de leerling wel aan het werk is. Ook juist tijdens het toetsen of examineren. Bekijk hiernaast het filmpje van ISW Hoogeland en ontdek hun ervaringen.

Wij hebben een oplossing,

waarbij je als school de BYOD devices toch beheerd kan gaan inzetten. Wij hebben een succesvolle werkwijze ontwikkeld; die juridisch is afgetikt; we ouder communicatie faciliteren én waarbij de goedkeuring van de ouders online geregeld wordt. Cloudwise werkt hierbij samen met de Rent Company. Maak nu een afspraak en we komen laten zien hoe je controle in de klas kan houden met COOL & COOL Check.

COOL Check | Aanmelding totaaloplossing BYOD

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

ONZE SAMENWERKINGSPARTNERS
Samenwerkingspartners COOL Check & BYOD - BookWidgets, Kwizl, Test-Correct, TextAid, Woots, The Rent Company
Support