Bewustwordingscampagne

De mens is de belangrijkste schakel

Je kunt op technisch en organisatorisch heel veel maatregelen nemen om je ICT-omgeving te beveiligen en te voldoen aan het normenkader. Maar de meest cruciale factor wordt nog altijd vaak over het hoofd gezien: menselijk handelen. Cloudwise helpt je daar verandering in te brengen en ook in dit opzicht de gewenste aansluiting met het normenkader te vinden.

Plan een adviesgesprek

Meer dan 90 procent van de cyberincidenten wordt veroorzaakt door een menselijke fout.

Bron: Cyberstudie VanBreda

Phishingsimulaties en workshop

Schoolmedewerkers moeten zich bewust zijn van de wet- en regelgeving op het gebied van de AVG. Bovendien moeten ze weten waar ze binnen hun organisatie terechtkunnen voor meer informatie. Schoolorganisaties hebben de plicht om dit allemaal goed te faciliteren. Als ondersteuning hierin bieden wij een bewustwordingscampagne, die bestaat uit phishingsimulaties en een workshop.

Continu aandacht voor Privacy & Security

Wij helpen besturen in het funderend onderwijs (po en vo) privacy en security vraagstukken vanuit een helder beleidskader te beantwoorden. Benieuwd wat wij hierin voor jou kunnen betekenen?

Bekijk ons aanbod
Samen scherp blijven

Een jaarlijkse cyclus

Het belang van privacy en security verdient het om binnen de schoolorganisatie regelmatig te worden benadrukt. De ervaring leert namelijk dat bij veel mensen de aandacht voor deze thema's na verloop van tijd verslapt. Daarom hebben wij onze bewustwordingscampagne opgezet als een jaarlijkse cyclus met een aantal vaste onderdelen (waarbij het vanzelf spreekt dat we ook een eenmalige campagne voor je kunnen opzetten).

  • Afspraken maken

    Tijdens een online meeting maken we met de directie en/of de (bovenschools) ICT’er afspraken over de opzet van de campagne.

  • Phishingsimulatie uitvoeren

    Volgens de gemaakte afspraken voeren we een phishingsimulatie uit. Deze simulatie komt erop neer dat alle schoolmedewerkers een ‘verdachte’ e-mail ontvangen met een link waarop zij kunnen klikken. Het is uiteraard de bedoeling dat er zo min mogelijk op de link wordt geklikt.

  • Resultaten presenteren

    In een online meeting presenteren we de uitslag van de phishingsimulatie aan de directie en/of de (bovenschools) ICT’er. Bij deze gelegenheid halen we bij de school(organisatie) ook nadere informatie op over bestaande afspraken, beleid en protocollen.

  • Workshop

    We vertalen de uitslag van de phishingsimulatie en de verder vergaarde informatie naar een workshop op maat. In deze workshop wijst onze onderwijsadviseur de deelnemers op het belang van de AVG en de gevolgen daarvan voor hun dagelijks werk. Met praktische voorbeelden en opdrachten wordt stilgestaan bij belangrijke aandachtpunten waar medewerkers in het onderwijs mee te maken krijgen. Ook krijgen de deelnemers de resultaten van de phishingsimulatie gedeeld te horen. Na afloop van de workshop ontvangt de school(organisatie) een communicatiepakket met een poster en andere informatie om te intern te delen.

  • Tweede phishingsimulatie

    Ongeveer drie maanden na de workshop lanceren we in overleg met de directie en/of de (bovenschools) ICT’er opnieuw een phishingsimulatie. Deze tweede simulatie is ‘lastiger’ dan de eerste campagne en dient om te testen of de medewerkers de gedeelde informatie ook hebben onthouden.

  • Tweede phishingsimulatie bespreken

    In een online meeting presenteren we de uitslag van de tweede phishingsimulatie aan de directie en de (bovenschools) ICT’er en bespreken we eventuele vervolgwensen.

  • Afsluiting van de jaarcyclus

    We sluiten de jaarcyclus af met afspraken over de vorm en inhoud van de activiteiten voor het volgende jaar. Bewustwording lukt nu eenmaal het best als er steeds opnieuw aandacht aan wordt besteed.

Aan de slag met Privacy & Security?

Hoe krijg je grip op veilig digitaal onderwijs? En dat op zo’n manier dat je er zelf zo min mogelijk omkijken naar hebt? Cloudwise helpt je verder!

Plan een adviesgeprek

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico