Skip to main content
1

Tijd voor iets nieuws

John Tak is ICT’er en leerkracht op de Casimirschool in Gouda. Een half jaar geleden probeerde hij iets nieuws uit in ‘zijn’ groep 8. Een pakket waarbij de hele klas aan de slag kon met de verwerkingssoftware van Gynzy en de Chromebooks met het COOL platform van Cloudwise.
2

Starten met de pilot

"Gynzy kenden we al van de bordsoftware. We hoorden van een aanbieding waarbij je aan de slag kon met de Gynzy verwerkingssoftware, in combinatie met Chromebooks en het COOL platform. Dat wilde ik graag proberen en de directeur was daar ook gelijk voorstander van. In groep 8 hebben we toen een pilot gedraaid van een aantal weken."
3

De voordelen

- leerlingen krijgen direct feedback op hun opdracht in Gynzy;
- ieder kind werkt op zijn eigen niveau dankzij de adaptieve software;
- Chromebooks in de klas zijn een verrijking voor de lessen;
- de meekijkfunctie in COOL zorgt ervoor dat je controle kunt houden in de klas;
- handige google app Google Drive waar alle bestanden te vinden zijn;
- handige koppeling tussen Google Classroom en COOL; hiermee kun je opdrachten klaar zetten, eigen groepen creëren en snel de voortgang inzien.

4

Een geslaagde pilot, en toen?

"De kinderen konden goed uitleggen waarom ze er zo prettig mee werkten. Dat was zo leuk dat we besloten om het voort te zetten. Groep 6 en 7 werken er nu ook mee en alle kinderen hebben inmiddels een Chromebook. Ze werken lekker en het zijn degelijke apparaten: je hebt de wereld aan je voeten. Toch merkte ik dat niet gelijk alle collega’s enthousiast waren. We werden dan ook begeleid door trainers van Cloudwise, zodat iedereen meegenomen wordt in de (digitale) veranderingen."
5

Wat vinden de leerlingen ervan?

"De kinderen vonden het waanzinnig gaaf en gingen met plezier aan het werk. We zetten de kinderen van groep 8 ook in om te helpen bij groep 6 en 7. Ik heb mijn leerlingen een korte instructie gegeven en een aantal afspraken gemaakt over hoe je met je apparaat omgaat. Ze zijn toen 1-op-1 de andere kinderen gaan begeleiden als een soort tutor. Zo ging ik met mijn klas op tournee langs de andere klassen."
6

En de ouders?

"Ik heb veel positieve reacties gehoord. Ook wel ouders die zich zorgen maakten over schermtijd. Maar de hele dag naar het scherm turen is niet aan de orde. Je moet voldoende afwisseling hebben: je luistert naar de instructie, je schrijft in je notitieboekje, je speelt lekker buiten. De ouders zijn in feite ook met ons mee op avontuur. Ze vinden het leuk, omdat ze zien dat hun zoon of dochter er enthousiast over zijn."
7

Werken met Gynzy en Cloudwise

"Gynzy en Cloudwise zijn fijne organisaties om mee te werken. Als we toch iets tegenkomen wat niet lekker loopt, dan is het met één telefoontje geregeld. Fijne support. Als je Google achter je hebt staan, zoals bij Cloudwise, dan ben je wel een grote speler. Je ziet gewoon dat er een ontzettende ambitie is. Dat werkt heel prettig."
8

Toekomst

Dankzij de pilot zijn andere groepen van de Casimirschool ook enthousiast geraakt: "De middenbouw is erg nieuwsgierig. We gaan nu proberen om eens een andere groep een uurtje op de Chromebooks te laten werken en er aan te laten wennen. Wellicht dus dat we verder gaan uitbreiden. Voorlopig hebben we in ieder geval heel veel plezier van wat we nu al hebben."

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw school? Neem dan contact met ons op via info@cloudwise.nl of bel naar 085 273 6124. 

Support