Skip to main content

De Google Certified Educator cursussen van de Cloudwise Academy zijn speciaal ontwikkeld voor leerkrachten om de Google Workspace apps (nog) beter onder de knie te krijgen en in te zetten in de klas. Level 1 is gericht op kennisuitbreiding en nieuwe mogelijkheden. Level 2 is vooral gericht op verdieping en het delen van kennis en vaardigheden met collega’s.

Onze trainers bij Cloudwise Academy leren je face-to-face alle ins en outs van de Google Workspace apps. Cloudwise is gecertificeerd door Google om scholen te helpen met de professionalisering van medewerkers op ICT-gebied. Je kunt de trainer het hemd van het lijf vragen, zodat je helemaal voorbereid je examen ingaat.

Deelnemers aan het woord
Benieuwd wat deelnemers de toegevoegde waarde vinden van de cursus? De onderstaande cursisten delen hun ervaring.

De leuke lesideeën met Google tools waren vooral waardevol en meteen toepasbaar in mijn eigen groep. Het voordeel van de cursus bij Cloudwise is dat zij ervoor zorgen dat de stof in een onderwijsjasje wordt gegoten.

Nils Waijerink – ICT’er en leerkracht groep 8 – P.C.B. de Morgenster Wierden (Verion)

“Door de coronaperiode hebben we als school een versnelde digitale ontwikkeling doorgemaakt. Ik was daarom met deze cursus ook vooral benieuwd naar de handigheidjes, de verdieping van de basis. Het meest waardevolle is dat er ook een koppeling wordt gemaakt met de praktijk. Hoe kun je dit nu inzetten in je eigen klas zodat het een toegevoegde waarde is?

Google Presentaties bijvoorbeeld, dat is meer dan een presentatietool. Onze leerlingen verzamelen nu elke week een moment waar ze trots op zijn in een maandblad, wat ze maken ze in Presentaties. Heel gaaf om te zien hoe kinderen hun creativiteit hierin kwijt kunnen en hoe snel ze vaardig zijn met de tools. Voor mijzelf ben ik bezig gegaan om toetsen digitaal te maken in Google Forms en de resultaten hiervan bij te houden in Spreadsheets. Dit scheelt ongelooflijk veel tijd en is een stuk efficiënter. Mijn doel is nu om deze kennis ook door te geven aan het team. Vooral als ze merken hoe het er in de praktijk uit kan zien, zijn ze stukken enthousiaster en bereidwilliger om zich hier zelf ook in te storten.

Cloudwise zorgt ervoor dat Google stof in een onderwijsjasje wordt gegoten. Daardoor wordt de leerstof heel concreet gemaakt en meteen toepasbaar in je eigen praktijk! Ook mooi om met andere cursisten te sparren en te horen wat zij al gebruiken in hun klas. Dat zorgt ervoor dat je veel goede ideeën opdoet en je dus leert in een rijke leeromgeving. Daarnaast zorgt Cloudwise voor praktische materialen (denk aan de stappenkaarten) een mooi hulpmiddel om op terug te vallen. Zonder de training van Cloudwise had ik veel minder uit de Google cursus gehaald.”

In mijn rol geef ik onze teams advies over hoe je met ICT je lessen verbetert. Dat is ook wat je in de cursus leert. Het geeft een mooie basis voor het inzetten van de meest gebruikelijke Google apps, maar ook minder bekende apps.

Olivier van Dinteren – ICT’er bij HSV Hilversum en Nestas Dordrecht

“Ik ben actief op het gebied van Digitale geletterdheid, Wetenschap en Techniek op twee verschillende scholen. Mijn rol is onder andere om leerlingen en teams te onderwijzen over de verschillende applicaties binnen Google. Het doel is dan vaak: Hoe kun je ICT als middel inzetten om je lessen te verbeteren? Dat komt dan ook goed overeen met het uitgangspunt van de Educator cursus bij Cloudwise. Google classroom is bijvoorbeeld een mooie tool waarbij je als leerkracht gemakkelijk werk kan nakijken van leerlingen. Dit is één van de vele dingen die je leert tijdens de cursus.

De cursus is zo opgebouwd dat je niet alleen maar informatie krijgt. Door een stukje voorbereiding en opdrachten tijdens de workshop blijf je actief bezig met de aangeboden stof. Het uitwisselen van praktijkvoorbeelden en ervaringen van de trainer en andere cursisten was erg nuttig. Deze cursus biedt een mooie basis voor de meest gebruikelijke applicaties maar ook applicaties van Google waar ik nog weinig mee had gewerkt, zoals Google Arts & Culture.”

Is de Educator cursus iets voor jou?
Lees meer over Google Certified Educator Level 1 en Level 2 en meld je aan!

Bekijk de cursus

Leave a Reply

Support