fbpx Skip to main content

Cloudwise-Google-for-Education-voor-voortgezet-onderwijs

Voordelige koppelingen

Minder brandjes blussen en wel overzicht hebben, zijn voordelen die worden genoemd door ICT’ers die werken in de Google-omgeving. Ze kunnen preventief optimaliseren en zo het dagelijks werken met hard- en software op school voor iedereen prettiger maken. Ze hebben dit overzicht omdat de Google-omgeving gekoppeld kan worden met de active directory en door de school gebruikte programma’s als Magister, SOMtoday en Zermelo.

Eigen regie

Het overstappen naar Google for Education kan in fasen en op verschillende manieren. Je kiest voor een leaseconstructie, schaft als school chromebooks aan of laat alle leerlingen hun eigen apparaat gebruiken. Als beheerder ontvang je dagelijks een rapportage en weet je hoe upgrades en synchronisaties zijn verlopen. Een koppeling met bijvoorbeeld het roosterprogramma biedt ook voordelen voor de eindgebruikers. Wijzigingen zijn direct zichtbaar op mobiele telefoons. Het is voor leerling gelijk een mooie voorbereiding op het vervolgonderwijs waar Google for Education ook veel wordt gebruikt.

Contact met ict-afdeling

Het prettige is dat je ict-beheerder helemaal zelf de overstap naar Google for Education kunt regelen of hulp in kunt roepen van Cloudwise. Benieuwd naar de koppelingen of wil je een ICT-fdeling van een school in je buurt bezoeken die Google for Education gebruikt? Cloudwise kan je in contact brengen met een ict-afdeling van een school in de buurt, die ervaring heeft op de Google-omgeving en de eenvoudige inrichting met de verschillende mogelijke koppelingen.

Leave a Reply

Support