G Suite for Education

G Suite for Education bestaat uit tools die Google speciaal heeft samengesteld voor het onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan e-mail, agenda en tekstverwerken.

Samenwerken

Communicatie en samenwerking staan centraal. Handig: gewoon in hetzelfde document tekst aanpassen of een presentatie maken.

Online

Doordat je de Google Apps online gebruikt, maakt het dus niet waar je bent of welk apparaat je gebruikt. En je hebt altijd de laatste versie.

Voor onderwijs

Deze omgeving is speciaal voor het onderwijs gemaakt. Leerlingen zien bijvoorbeeld geen advertenties als ze Google Zoeken gebruiken.

Delen en samenwerken

De Google Drive zorgt ervoor dat kinderen online alles kunnen opslaan, documenten kunnen organiseren en archiveren, documenten makkelijk terug kunnen vinden en er samengewerkt kan worden door documenten te delen. En het goede nieuws is: G Suite for Education is gratis en leerlingen zien geen reclame.

Onderwijs in de cloud

Doordat het helemaal in de cloud werkt, is het eenvoudig te schalen. Je kunt het overal en op elk apparaat gebruiken. Ook niet onbelangrijk: het bespaart jou als leerkracht tijd. Dankzij de handige mogelijkheden van Google Classroom kun jij je gewoon weer richten op lesgeven.

Eenvoudig beheer

Het opzetten en beheren is eenvoudig. Je hebt wel eenmalig beheerlicenties nodig. Met de beheermodule kan de ICT’er instellingen vastzetten die voor iedereen in de school gelden. Ook voeg je daarmee nieuwe leerlingen toe of stel je de veiligheidsinstellingen in.

Nieuw: G Suite Enterprise for Education

Sinds kort heeft Google een nieuwe, betaalde versie gelanceerd: G Suite Enterprise for Education. Met G Suite Enterprise for Education krijgen grotere onderwijsinstellingen (zoals stichtingen met meerdere scholen) een reeks tools om hun hele organisatie te beheren, inclusief de administratie. Grotere instellingen hebben bijna dezelfde behoeftes als bedrijven wanneer het gaat om beheren van ICT. Met de Enterprise versie heb je meer geavanceerde beheermogelijkheden, uitgebreidere analyse- en zoekfuncties en betere communicatiemogelijkheden

Lees meer