Skip to main content

Microsoft Intune

Essentieel voor scholen en onderwijsinstellingen

Nu technologie een steeds grotere rol speelt in het onderwijs, is het beheren van apparaten en applicaties een belangrijk onderdeel van de ICT-strategie geworden. Met de groeiende diversiteit aan apparaten die leerkrachten en leerlingen gebruiken, van laptops en Chromebooks tot tablets en smartphones, is een betrouwbare beheeroplossing noodzakelijk. Hier komt Microsoft Intune (voorheen Microsoft Endpoint Manager) in beeld.

Wat is Microsoft Intune?

Microsoft Intune is een uitgebreide oplossing voor het beheer van apparaten en applicaties binnen een organisatie. Het combineert de mogelijkheden van Microsoft Intune, Configuration Manager, Desktop Analytics, Autopilot en meer, in één geïntegreerd platform. Deze oplossing geeft ICT’ers alles wat ze nodig hebben om apparaten, apps en gegevens veilig en efficiënt te beheren.

Voldoen aan het Normenkader IBP

Het Normenkader IBP stelt strikte eisen aan de beveiliging en privacy van gegevens binnen het onderwijs. Scholen moeten kunnen aantonen dat ze maatregelen hebben genomen om gegevens te beschermen. Microsoft Intune helpt scholen om aan deze eisen te voldoen door uitgebreide beveiligings- en compliancemogelijkheden. Met Intune kunnen scholen onder andere:

  • Een beveiligingsbeleid implementeren: je kunt beveiligingsstandaarden instellen voor de beheerde Windows-apparaten van leerlingen en docenten, waardoor deze automatisch worden toegepast.
  • De toegangscontrole beheren: je kunt reguleren wie toegang heeft tot welke gegevens en applicaties, gebaseerd op rollen en verantwoordelijkheden binnen de school of stichting.
  • De compliance monitoren: door real-time monitoring en handige rapportages ben je als school of stichting altijd up-to-date over de naleving van het beveiligingsbeleid.

 

Belangrijkste voordelen van Microsoft Intune

1. Beveiliging van (gevoelige) gegevens
Scholen verwerken veel gevoelige gegevens, zoals leerling- en docentgegevens en persoonlijke informatie. Een van de grootste voordelen van Microsoft Intune is de mogelijkheid om encryptie af te dwingen op beheerde Windows-apparaten die toegang hebben tot schoolinformatie.

Door Intune te gebruiken zorg je ervoor dat het beveiligingsbeleid en de nalevingsvereisten op de beheerde Windows-apparaten worden nageleefd, zodat gegevens beschermd blijven tegen ongeoorloofde toegang en cyberdreigingen. Met functies zoals apparaatversleuteling, compliance policies en beveiligingsrapportages zorgt Intune ervoor dat gevoelige gegevens van leerlingen en docenten beschermd blijven, zelfs als apparaten verloren raken of gestolen worden.

2. Eenvoudig beheer van diverse apparaten
Met Microsoft Intune beheer je al je Windows-apparaten vanuit één centraal platform, wat het beheer eenvoudiger maakt en de werkdruk voor IT-teams verlaagt. Dit kan zowel op centraal bestuursniveau als op schoolniveau of individuele werkplek. Ook kunnen IT-beheerders op afstand apparaten configureren, software installeren en problemen oplossen, waar ze ook zijn. 

3. Tijdbesparende automatisering
Het installeren en bijwerken van onderwijsapplicaties kost vaak veel tijd. Met Intune automatiseer je dit proces. Zo besparen ICT’ers kostbare tijd en blijven alle apparaten up-to-date met de nieuwste onderwijssoftware en beveiligingspatches.

4. Verbeterde onderwijservaring
Een soepele gebruikerservaring is van groot belang voor het leerproces. Met Intune kunnen leerkrachten zelfstandig apps installeren vanuit een bedrijfsportaal, waardoor ze minder afhankelijk zijn van IT-ondersteuning en zich meer kunnen richten op lesgeven.

Maak de overstap naar een veiligere schoolomgeving

Nu digitale leeromgevingen steeds meer de norm worden, is Microsoft Intune een onmisbare tool voor scholen die de beveiliging en privacy van hun gegevens serieus nemen. Het biedt niet alleen de benodigde beveiligingsfuncties, maar helpt ook bij het voldoen aan regelgeving zoals het normenkader IBP.

Door te investeren in Intune, investeer je in een veiligere en efficiëntere onderwijsomgeving. Bovendien stelt Intune je in staat om sneller te reageren op veranderende onderwijsbehoeften en IT-landschappen.

Support