Skip to main content

Google for Kids

- Geschikt voor basisschoolleerlingen in groep 5 t/m 8 
- Leerlingen ontwikkelen de praktische ICT-vaardigheden
- Laagdrempelig en onafhankelijk van een leerkracht te volgen

Hoewel leerlingen soms meer lijken te weten van digitale apparaten dan wij, hebben zij wel hulp nodig bij het ontwikkelen van de praktische ICT-vaardigheden. Onder praktische ICT-vaardigheden vallen de kennis en vaardigheden die nodig zijn om verschillende devices te kunnen gebruiken, bijvoorbeeld om (school)opdrachten uit te kunnen voeren.

Alles op een rijtje

  • Geschikt voor basisschoolleerlingen in groep 5 tot en met 8

  • Leerlingen ontwikkelen de praktische ICT-vaardigheden

  • Laagdrempelig en onafhankelijk van een leerkracht te volgen

 

Leerlijn: Google for Kids

Werken leerlingen bij jullie op school met de applicaties van Google of zijn jullie van plan om dit te doen? Cool! Dan kan het zijn dat je tijdens de les vragen krijgt over een Google applicatie of Chromebook. ‘Juf, hoe kan ik dit document delen?’ ‘Meester, een plaatje toevoegen lukt niet’. Voor je het weet verandert de geschiedenisles in een ‘hoe werkt Google Drive’ demonstratie. Om leerlingen zelfstandiger te laten werken met Google apps en Chromebooks, hebben we de leerlijn Google for Kids in het leven geroepen. Zo worden jouw leerlingen ware Google-experts!

Stap voor stap leren

Leerlingen krijgen toegang tot de lessen via een website. Ze hebben hier slechts een device, internetverbinding en een Google-account voor nodig. De leerlingen gaan vervolgens zelfstandig aan de slag met het doorlopen van de oefeningen. Met behulp van instructievideo’s leren zij stap-voor-stap de vaardigheden die nodig zijn voor het gebruik van de applicatie. Na iedere les maken leerlingen een eindopdracht om te laten zien dat ze de oefeningen goed hebben begrepen. Hebben de leerlingen na het doorlopen van de leerlijn de vaardigheden onder de knie? Dan krijgen zij als beloning voor het harde werk een mooi diploma!

Waar gaan de leerlingen mee aan de slag?

De leerlijn bestaat uit online lessen om de praktische ICT-vaardigheden van leerlingen verder te ontwikkelen. Denk aan leren werken met Google Drive, Documenten, Presentaties, Formulieren en Sites. Daarnaast geven we ook tips over het werken met een Chromebook, zoals het maken van printscreens, maar ook informatie over cookies en het delen van bestanden met bepaalde rechten. De leerlingen werken zelfstandig aan deze lessen.

Wat je als leerkracht kunt verwachten

Als leerkracht ontvang je een beknopte handleiding met alle nodige informatie. Hierop zie je welke kleine handelingen je zelf moet uitvoeren. Vervolgens kan de klas zelfstandig aan de slag! In de handleiding zullen we ook tips geven over hoe je de applicaties kunt inzetten tijdens andere lessen, zoals bij het werken aan een themawerkstuk! Verder zijn de lessen naar eigen wens in te delen in jouw lesprogramma. Google for Kids is zo ontwikkeld, dat er weinig tot geen begeleiding nodig is vanuit de leerkracht.

Bekijk in deze video hoe GoGo de leerlingen kennis laat maken met Google for Kids.

Vraag meer informatie aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Support