fbpx Skip to main content

Unboxing – Acer Chromebook Tab 10

Acer lanceert de allereerste Chromebook tablet: de Acer Chromebook Tab 10! Daar worden wij wel enthousiast van, maar wat kun je er nu mee in de klas? We vroegen Meester Sander om de tablet eens onder de loep te nemen. Hij kwam langs bij Cloudwise om ‘m uit te pakken. Hoe dat ging, kun je zien in zijn eerste video. Hij gaat zelf met de tablet aan de slag in de kleuterklas. Sander krijgt namelijk zelf vaak de vraag van collega’s over hoe je Chromebooks kan inzetten in de klas.

Download gratis: “Aan de slag met Chromebooks in de onderbouw”
10 gave lesideeën waarvoor je je Chromebook kunt gebruiken. Kunnen we je daar blij mee maken? Samen met Meester Sander hebben we een ebook samengesteld vol activiteiten die je direct kunt toepassen in je klas en info over wat je met Chromebooks kunt.

Gratis downloaden

Dè tablet voor in de klas

Chromebooks zijn razend populair op scholen. Ook in de onderbouw werken leerlingen met Chromebooks, maar daar wordt het toetsenbord minder vaak gebruikt. Dan is de Acer Chromebook Tab 10 een ideaal apparaat! Het is een lichtgewicht tablet met een handige Stylus pen waarmee je creatief op het touchscreen aan de slag kan. Er kan een stevige beschermhoes omheen ter bescherming, want ja, er kan in de jongere groepen nog wel eens hardhandig mee omgegaan worden. Als leerkracht kun je veelzijdige lessen maken dankzij de koppeling met de Play Store waar honderden Android apps gratis te downloaden zijn.

Tablets eenvoudig beheren met COOL

Ook op de Tab 10 kunnen leerlingen direct inloggen in het COOL leerplatform. Voor jonge leerlingen is de plaatjeslogin ontwikkeld. Ze kiezen hun groep, hun naam en een eigen gekozen plaatje als wachtwoord. Na de Single Sign On (1 keer inloggen) ziet de leerling het digitaal lesmateriaal verschijnen. Leerkrachten kunnen zelf applicaties aan- en uitzetten voor hun klas. ICT’ers kunnen alle Chromebooks makkelijk beheren vanuit COOL. COOL heeft een koppeling met Google Workspace for Education, het leerlingadministratiesysteem (bijv. Parnassys) en uitgeverijen zoals Basispoort. In een tweede video legt Meester Sander samen met Bastiaan uit over hoe je vanuit het COOL leerplatform de Tab 10 kunt beheren. 

Leave a Reply

Support