fbpx Skip to main content

Steeds meer leerlingen werken met Chromebooks. Hoe geef je ze verantwoordelijkheid, zonder zelf de controle te verliezen? Simpel, door online mee te kijken op hun beeldscherm.

Vrijheid met Chromebooks

Leraren die voorin de klas staan, zien leerlingen met opengeklapte Chromebooks voor zich. Of ze aandachtig opdrachten maken of de laatste sportberichten doornemen, is lastiger in te schatten. Via de meekijkfunctie in COOL, het leerplatform van Cloudwise, kun je als docent vanachter je computer in een oogopslag zien wat leerlingen aan het doen zijn, welke tabbladen openstaan en eventueel ingrijpen. Je geeft leerlingen zo de vrijheid met de chromebooks aan de slag te gaan, zonder zelf het overzicht te verliezen.

Leerlingen beter helpen

Belangrijker nog: je kunt leerlingen veel makkelijker, sneller en beter helpen. Stel, je wil klassikaal uitleggen. Met een druk op de knop vergrendel je alle schermen, zodat ze zich volledig kunnen focussen op de uitleg. Leerlingen die de vrijheid krijgen op een andere plek in het gebouw samen aan de slag te gaan, kun je van afstand volgen of via een bericht terugroepen. Tabbladen sluiten of openen – individueel of groepsgewijs- kan ook, zodat scholieren nooit meer de verkeerde bladzijde voor zich hebben.

Het COOL Platform werkt via het IP-adres van school. Je kunt als docent leerlingen niet thuis volgen, behalve bij bijvoorbeeld langdurige ziekte.

Lees hier meer over de Meekijkfunctie binnen COOL.

Join the discussion 9 Comments

 • Eliza schreef:

  Neem even contact op met ons supportteam op 0852733007. Zij kunnen je verder helpen

 • Steffie schreef:

  Super handig dit. Helaas kan ik niet met alle leerlingen meekijken. Sommige kinderen in mijn groep zijn wel bezig op de Chromebook maar zijn niet zichtbaar bij het meekijken. Terwijl ik de anderen wel kan zien.

 • Liandra schreef:

  Ik kan niet altijd alle leerlingen zien die aan het werk zijn op de Chromebook. Hoe kan dit? En hoe moet ik dit oplossen?

 • Wessel Boekschooten schreef:

  Hi Djeslisha,

  Dit dient van te voren van beide kanten geaccepteerd te worden. Het kan zeker geen kwaad om ouders van te voren te attenderen dat deze manier van lesgeven wordt aangeboden om onderwijs van afstand te faciliteren.

 • Wessel schreef:

  Geen dank Indy! Toch nog fijn, ook na een paar jaar!

 • Aya schreef:

  kijken leraren alleen tijdens schooluren mee? of ook na de schooluren want ik open soms mails en berichten die privé zijn waarvan ik niet wil dat andere het lezen.

  • Talia schreef:

   Hi! In de meeste gevallen zal dat niet zo zijn, maar het ligt uiteindelijk aan de instellingen van jouw school wanneer er meegekeken kan worden. Je kunt dit het beste checken bij de ICT’er van jouw school. Sowieso zul je altijd zien in je browser of er een leerkracht op dat moment meekijkt, omdat er dan een oogje verschijnt, rechts naast je url-balk.

Leave a Reply

Support