Skip to main content

Afgelopen week liep Ties stage bij Cloudwise. Ties is 15 jaar en zit op het Marecollege in Leiden. Hoe vond Ties het om een paar dagen met ons mee te lopen? Ties vertelt:

Hi, ik ben Ties! Ik ben 15 jaar oud, woon in Leiden en ik heb 4 dagen stage gelopen bij Cloudwise. Via Gijs, één van de oprichters, ben ik terecht gekomen bij Cloudwise. Toen ik langskwam voor een kennismakingsgesprek, vond ik het bedrijf erg leuk en interessant. Tijdens de vier dagen dat ik stage liep, heb ik op verschillende afdelingen gekeken om een goed beeld van het bedrijf te krijgen.

Dag 1
Als eerste mocht ik mee naar een training van trainster Anouk op een school in Barendrecht. Tijdens de training leerde ik veel over het COOL leerplatform en Google Classroom. Terug op kantoor lunchte ik met Gijs. Na de lunch legde Gijs uit wat zijn werkzaamheden zijn en ik kon meekijken met developer Wiggert. Hij ging net een nieuwe versie van COOL releasen. Hierna ben ik gestart met mijn eigen Google Site om al mijn bevindingen deze week bij te houden.

Tijdens zijn snuffelstage heeft Ties een mooie Google Sites gemaakt >> 

Dag 2
Rond lunchtijd kwam ik aan bij Cloudwise. Na de lunch mocht ik mee met accountmanager Rick. Rick is als accountmanager het aanspreekpunt voor 180 scholen. We vertrokken samen naar een school in Houten. Ik mocht bij het gesprek zijn tussen Rick en de ICT’er van de school. Ze hadden net nieuwe Chromebooks gekregen en Rick wilde graag weten hoe het allemaal verlopen was. Hierna ging ik naar huis.

Dag 3
Om 8 uur stond ik klaar om mee te gaan naar een migratie in Amsterdam-Noord. Op de locatie waren Querinus en  Roy aanwezig. Roy liet mij zien hoe een computer geïmaged wordt. Terwijl ik de computers aan het omzetten was, werd ik meerdere keren “hacker” genoemd door leerlingen, hier kon ik wel om lachen. Aan het einde van de dag was de school cloud ready en was het tijd om naar huis te gaan.

Dag 4
Rond 9 uur kwam ik aan op kantoor. Developer Onur liet me Skilltree zien. Deze leermethode gebruik ik zelf ook op school. Ik mocht een kijkje nemen achter de schermen. Ik vond dit erg interessant, want ik houd wel van programmeren. Van deze codes snapte ik alleen niet zoveel. Hierna vertelde hij en zijn collega Constantijn over hoe zij programmeren hebben geleerd en over hun studie.

Dit was het einde was mijn stage, ik heb een erg leuke tijd gehad en ik wil iedereen hiervoor bedanken. Ik heb veel geleerd en veel ervaring opgedaan!

Leave a Reply

Support