fbpx Skip to main content

Cloudwise implementatie google apps

Google Apps zeer aantrekkelijk voor het onderwijs

De programma’s van Google zoals Gmail, Drive, Agenda, Documenten en Classroom zijn gebruiksvriendelijk en bieden tal van voordelen voor het onderwijs. Ten eerste omdat de diensten gratis worden aangeboden, maar ook omdat privacy en beveiliging voorop staan. Google for Education maakt het mogelijk om samen te studeren op afstand, snel informatie te delen en overal en op ieder apparaat op de hoogte te zijn van roosters, mails en agenda-items. Met deze tips kun je bovendien direct aan de slag.

 

Tip 1: inventariseer je huidige IT-omgeving

Welke onderwijskundige applicaties gebruik je nu op school en welke hiervan wil je meenemen naar Google Apps? Wij helpen je met het in kaart brengen van je IT en waar je op moet letten bij de overgang.

 

Tip 2: start met een selecte groep

Test de mogelijkheden van Google Apps en graag horen we wat jij en je collega’s ervan vinden, natuurlijk mag je het ook testen in combinatie met onze online portaal.

 

Tip 3: communiceer duidelijk over de aanstaande veranderingen

Wanneer je enthousiast bent over het gebruiken van Google for Education. Vertel je collega’s, leerlingen en ouders over de aanstaande wijzigingen, zodat de overstap naar Google Apps intern extra soepel verloopt.

 

Tip 4: maak gebruik van Cloudwise op locatie

Vertel je collega’s dat wij langskomen om medewerkers te helpen opstarten. We geven ze ook training in het effectief toepassen van Google for Education.

 

Tip 5: organiseer inloopuren

Zowel bij de eerste bekendmaking als wanneer je bent overgestapt naar Google Apps is het verstandig inloopuren te organiseren voor prangende vragen.

 

Tip 6: neem de tijd

Wordt Google Apps door zowel leerlingen en leraren gebruikt? Informeer de eerste negentig dagen bij de medewerkers of ze goed met de Google services om kunnen gaan. Een optimale overgang rond je namelijk binnen negentig dagen af.

Laat de implementatie van Google Apps voor uw onderwijsinstelling soepel en vlekkeloos verlopen en neem contact op. Natuurlijk mag je ons ook volgen op Google+ voor handige tips en nieuws.

Leave a Reply

Support