fbpx Skip to main content

Wat vond jij het leukste op de NOT? Van 22 tot en met 26 januari was het weer tijd voor de NOT. Dit jaar was het thema ‘De sleutel voor beter onderwijs’. Vijf dagen lang stonden we klaar voor iedereen met een vraag over het werken in de cloud en met Google. Hieronder lees je onze hoogtepunten.

Wij zijn nuts van ICT
Na drie dagen opbouwen, was het dinsdag tijd voor de eerste beursdag. Om 10 uur stonden we klaar om de eerste bezoekers te ontvangen. Onze stand stond naast de stands van onze partners Gynzy en ParnasSys. Een goede plek om even te genieten van een zoete of zoute snack. De lekkernijen waren dan ook niet aan te slepen op onze stand. Een goed begin van de beurs!

Wow, wat is dat?
Deze reactie kregen we vaak te horen. Aan de zijkant van onze stand stonden namelijk onze trainers van de Cloudwise Academy met VR brillen. Deze waren erg populair. Veel mensen namen een kijkje in Rome, Milaan, op de Grand Canyon of in het Great Barrier Reef.

Naast de VR functie lieten we ook de nieuwste AR functie zien. Sinds kort is deze namelijk beschikbaar in Google Expeditions voor de Acer Chromebook Tab 10. Met AR plaats je bepaalde objecten, zoals een piramide, in het klaslokaal. Leerlingen ontdekken op deze manier in veel meer detail hoe een piramide eruit ziet. Een leuke toevoeging voor tijdens de les. Ga hier zelf mee aan de slag of vraag onze AR workshop aan!

Dit moet ik hebben!
Het allerleukste van de NOT vonden we de gesprekken met de bezoekers. Er waren veel klanten aanwezig waarmee we bijgekletst hebben. Leuk om jullie gesproken te hebben! De gesprekken met bezoekers die nog nooit van ons hadden gehoord en op het einde van het gesprek zeiden “dit moet ik hebben!”, gaven een goed gevoel! Vijf dagen lang direct in contact met onderwijsprofessionals over hoe we samen met ICT het onderwijs kunnen verbeteren, vonden we een feestje.

Wij presenteren: digitale skilltree
Op de NOT kon je een kijkje nemen in de innovatietunnel. In de tunnel werden allerlei innovatieve producten en diensten tentoongesteld. Met trots presenteerden wij onze nieuwste onderwijs app: digitale Skilltree. Skilltree is dé combinatie van Google Classroom, gamification en jouw bestaande lesmethodes. Wat Skilltree zo uniek maakt? Het zelf kunnen ontwerpen van Skilltrees (lesmethodes) met verschillende keuzepaden. Deze Skilltrees hergebruik je oneindig opnieuw en deel je met individuele leerlingen of groepen. Vervolgens wordt de Skilltree automatisch opgeslagen in Google Classroom. Elke leerling logt in met hun eigen Google account in Skilltree en verdienen met elke goed voltooide opdracht Skillies. Met Skillies speel je extra features vrij zoals het bewerken van je avatar of een nieuwe achtergrond.

Laat je inspireren
Iedere beursdag konden bezoekers bij ons langskomen voor inspirerende sessies. We vertelden ze over de grote update van de meekijkfunctie in ons COOL portaal, over het werken op Chromebooks met dyslexie met het programma Read en Write en over de augmented reality functie van Google Expeditions. Super leuk om jullie deze nieuwe ontwikkelingen met jullie te mogen delen!

Leave a Reply

Support