De Job

Als helpdeskmedewerker ben je het eerste aanspreekpunt voor eindgebruikers die vragen, verzoeken en problemen hebben met Google Apps, hardware of onze softwareproducten. Deze vragen en problemen van gebruikers krijg je binnen per email en per telefoon. Jij zult deze problemen en storingen in eerste instantie zelf oplossen. Lukt dit niet dan zet je deze probleemmeldingen door naar een van je collega’s. Je informeert de gebruikers over de voortgang. Wij streven naar een 1e lijn met zoveel mogelijk kennis. Jouw rol hierin is cruciaal.

Wat je doet

Je bewaakt de reeds gemelde incidenten met het geautomatiseerde helpdesksysteem. Je signaleert vaak voorkomende problemen en escaleert deze zo nodig naar de 2e lijns helpdesk medewerkers. Je bent in staat goed door te vragen om erachter te komen wat het exacte probleem is bij de gebruiker. Nadat je het probleem hebt opgelost controleer je natuurlijk ook of alles naar wens is opgelost.

De problemen waar je mee te maken krijgt kunnen zeer uiteenlopen: van problemen met het (draadloze)netwerk, versturen van e-mail, verloren documenten tot vastlopende computers. Een brede interesse en kennis op het gebied van ICT en met name Cloud Computing en Google Apps in het bijzonder is van groot belang. Wij vinden het erg belangrijk dat je je als helpdeskmedewerker klantgericht, flexibel en proactief opstelt.

Jouw profiel

● MBO werk- en/of denkniveau, ICT-minded zijn;
● Aantoonbare ervaring met hardware / technische support;
● Kennis van ICT en internettechnologie in het algemeen;
● Geduldig, pro-actief en klantgericht;
● Oplossingsgericht en stressbestendig;
● Leergierig en nieuwsgierig naar nieuwe technologie;
● Doortastend en communicatief vaardig;
● Zelfstandig en teamgericht;
● Goede kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
● Beheersing van de Engelse taal.

En wie zijn wij dan eigenlijk?

Wij zijn Cloudwise. Een snelgroeiend bedrijf uit Woerden met ondernemende, vriendelijke, sociale en fijne collega’s. We zijn eigenlijk best wel trots op hoe we ingewikkelde technische problemen simpel oplossen, zodat scholen probleemloos kunnen werken in de cloud. We willen leerkrachten en leerlingen kennis laten maken met de mogelijkheden van techniek: ICT is cool! Onze focus: klanten blij maken, ook als we er een stapje extra voor moeten zetten.

Je komt te werken in een jong en collegiaal team. De werkomgeving is informeel. Collega’s delen graag kennis en informatie met elkaar. Tussen de bedrijven door worden er gezellige activiteiten met elkaar gedaan, zoals tafelvoetbal, lunchen, vrijdagmiddagborrels of een spelletje op de Switch. Het is dan ook niet voor niets dat medewerkers van Cloudwise een 8.7 geven voor werksfeer en zelfs een 9 voor de mate waarin zij trots zijn om voor Cloudwise te werken.

Wij bieden

● Een financieel kerngezonde onderneming die voor de vierde keer op rij beloond is met een FD Gazelle Award
● Unieke werksfeer waarbinnen teamwork en collegialiteit van groot belang zijn
● 25 vakantiedagen op basis van een fulltime werkweek
● Marktconform salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden
● Voldoende doorgroeimogelijkheden doordat we onstuimige groei verwachten de komende jaren
● Opleidingsmogelijkheden, afhankelijk van jouw en onze behoefte
● Winstdeling op basis van winst, die je kunt omzetten naar aandelen en tadaaaa: je wordt mede-eigenaar van Cloudwise!

Laat van je horen!

Is dit iets voor jou? Solliciteer dan direct online hieronder of stuur een mailtje met je CV en motivatie naar recruitment@cloudwise.nl. Wil je eerst nog wat meer weten? Bel ons dan op tel. 085- 2736124 en vraag naar Mariëlle.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer nu!