fbpx Skip to main content

Cloudwise Google veiligheid

Google for Education en databescherming

De overstap van data opslaan op USB-sticks en de eigen server naar het opslaan van data in de cloud, is er een die vragen oproept over veiligheid. Vragen die Google met liefde zo concreet en transparant mogelijk beantwoordt. Google wil voorop lopen op het gebied van veiligheid, databescherming, het weren van reclames en privacywetgeving. Dat geldt zeker voor Google for Education dat Google wereldwijd kosteloos aanbiedt aan onderwijsinstellingen van basisscholen tot de beroemdste universiteiten.

Bescherming persoonsgegevens

Google speelt een actieve rol op gebied van databeveiliging. Google for Education valt onder Google Work en voldoet aan de Europese regelgeving op het gebied van bescherming persoonsgegevens. Omdat Google for Work een verdienmodel heeft dat niet afhankelijk is van reclame-inkomsten, worden bij alle Google-applicaties die hieronder vallen advertenties geweerd. Jij ziet geen advertenties en er wordt geen data verzameld voor advertentiedoeleinden.

Gecontroleerde toegang

Alle data die je als docent, medewerker, leerling of ouder op het Google for Education platform opslaat, is en blijft jouw data. Jij hebt overal, altijd via elk device toegang tot die data, die altijd versleuteld wordt verstuurd. Anderen, ook de overheid, hebben die toegang niet. Driehonderd programmeurs zijn 24 uur per etmaal bezig met databescherming, de datacentra zijn buitengewoon veilig en het daar werkende personeel wordt goed gescreend. Met wereldwijd 40 miljoen gebruikers is Google for Education nog nooit gekraakt. Een prestatie waar het bedrijf trots op is en die wordt onderschreven door verschillende onafhankelijke certificeringen.

Veilig werken met Chromebooks

Ook het gezamenlijk gebruik van Google Chromebooks is veilig. Data wordt altijd versleuteld verzonden, virusbeveiliging is ingebouwd en via extra opties kan je naast je data ook de Chromebooks zelf eenvoudig beveiligen. Wij adviseren onderwijsinstellingen bijvoorbeeld de Chromebooks te koppelen aan het IP-adres van de school, zodat buiten het WIFI-bereik van de school geen gebruik van de Chromebooks kan worden gemaakt. Ook kan je instellen dat je altijd uitlogt, wanneer je de Chromebook dichtklapt.

Informatie over veiligheid

Google staat voor de allerveiligste clouddiensten. Iets waar wij in geloven. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je zelf goed en verantwoord omgaat met de diensten van Google for Education. Daarom geven wij tips en trainingen hoe je zelf de veiligheid van je online activiteiten kunt vergroten. Waarbij wij hier graag alvast wat tips willen geven.

Leave a Reply

Support