fbpx Skip to main content

ICT- oplossingen in het VO

Omdat ICT niet moeilijk hoeft te zijn

ICT in het onderwijs moet gewoon werken, vinden wij. De les moet door kunnen gaan.

Het COOL leerplatform voor VO 

Het COOL leerplatform is er naast de PO scholen ook voor het VO. COOL is een digitaal leerplatform die goed te gebruiken is op Chromebooks. Bij het VO hebben de leerlingen zelf een Chromebook waarmee ze inloggen op hun Google Account. Dit is ook gelijk de inlog voor het COOL leerplatform. In het leerplatform zien de leerlingen de voor hun geselecteerde applicaties met hun leer materiaal erin. COOL is verbonden met de Google Workspace for Education omgeving. Hierdoor kunnen docenten makkelijk met Google Classroom opdrachten voor leerlingen klaarzetten en het huiswerk nakijken en beoordelen.

Vraag een demo aan

Koppeling administratie systemen

Cloudwise maakt voor scholen een koppeling tussen Magister of Sumtoday en COOL. De koppeling zorgt ervoor dat de accounts elke nacht gesynchroniseerd worden en dat nieuwe gebruikers aangemaakt worden. Door Magister of Somtoday te koppelen aan de Google Workspace omgeving, kun de accounts van leerlingen en medewerkers die niet meer in het administratiesysteem staan meteen op non-actief worden gezet. Wel zo veilig. Ook de roosters wordt gesynchroniseerd.

Meekijken

Wanneer je kiest voor het COOL platform, krijg je de regie in de klas terug. Je kunt als docent meekijken met leerlingen op hun Chromebook en gebruik maken van de toetsmodus. Ook biedt Cloudwise trainingen voor docenten aan, zodat zij de kennis over Google Apps goed overbrengen op de leerlingen. Voor de ICT’er is het handig dat COOL gekoppeld is met Magister. Op deze manier kunnen cijfers en voortgang worden ingezien. Ook kan er een koppeling gemaakt worden met de roosters van de leerlingen. Zij kunnen hun rooster snel terug zien in Google Agenda. Als leerlingen een werkstuk inleveren, kan de docent gebruik maken van de plagiaat controle die ingebouwd is in COOL. Opdrachten kunnen klaargezet worden in Google Classroom.

Plagiaat controle

Met Google Classroom en Google documenten kunnen leerlingen makkelijk opdrachten of werkstukken maken en inleveren. Om te kunnen controleren of de tekst door de leerlingen zelf geschreven zijn, kun je als docent de plagiaat functie gebruiken in het COOL leerplatform. De plagiaat functie wordt automatisch in één klik weergegeven.

Support