Jubileumfestival
Whizzful Learning
Van wishful thinking naar Whizzful Learning, Een treffende beschrijving van 25 jaar digitalisering in het onderwijs. Dat 25-jarig jubileum vieren we op donderdag 17 oktober 2024 samen met collega’s, klanten en leveranciers. Het belooft een inspirerend festival te worden waarop we terugblikken maar vooral ook vooruit kijken naar wat digitalisering het onderwijs gaat brengen. Kom jij ook naar het fantastische en inspirerende AFAS Experience Center in Leusden?
Schrijf je in Bekijk het programmaWat staat je te wachten
We hebben samen met onze partners en leveranciers een inspirerend programma samengesteld. Maar we beginnen natuurlijk met een feestelijke aftrap en een terugblik op 25 jaar digitalisering. Dat doen we samen met Rogier Borggreve (directeur Heutink ICT) die vanaf dag één de kar heeft getrokken. Daarna neemt keynote Pedro de Bruyckere het stokje over. Pedro is een bekende van ons en stond al eerder als keynote op het podium. We delen eenzelfde mening over de rol van de leerkracht; namelijk dat deze altijd de meeste impact zal blijven maken op leerlingen en studenten. Ook in digitale tijd. Daarin kunnen digitale middelen wel een vleugje Whizzfull Learning toevoegen.
Keynote: Pedro De Bruyckere
Waarom is de leerkracht belangrijker dan ooit?
Het klinkt misschien vreemd, in tijden van AR en AI zijn leerkrachten wellicht belangrijker dan ooit. In zijn keynote legt Pedro De Bruyckere uit waarom de tijd die kinderen en jongeren doorbrengen met een juf, meester of docent de meest kostbare tijd is, zelfs nog los van het huidige lerarentekort. Daarom moeten we vooral kijken hoe technologie concreet kan helpen om de tijd samen zo optimaal mogelijk te benutten. In zijn onderbouwd en genuanceerd verhaal geeft De Bruyckere praktische wenken over hoe dit kan, maar waarschuwt ook voor concrete gevaren als dit ondoordacht aangepakt wordt.
Cabaret: De Speld LIVE
Het laatste nieuws en messcherpe analyses over het onderwijs
Je kent De Speld uiteraard van de messcherpe online analyses en het betrouwbare nieuws. Ze sluiten de dag in het theater af met een humoristische, wervelende liveshow. Op geheel eigen wijze staan ze stil bij de laatste ontwikkelingen op gebied van onderwijs, digitalisering en innovatie. Daarbij geven ze een eigen draai aan de term Whizzful Learning.
Dit zijn de kennissessies
Centrale thema's
- AI en prompten. Hoe werkt dat?
Door Marco Claassen en Raisa de Jong van Heutink ICT - AI & toetsing
Door Barend Last
Op welke wijze kun je in je onderwijs ervoor zorgen dat AI geen bedreiging is, maar een kans? En wat zegt onderzoek en praktijk hierover? In deze interactieve lezing neemt Barend Last je mee langs voorbeelden en ideeën om AI voor je te laten werken, in plaats van tegen. - De mogelijkheden van Microsoft Copilot
Door Michelle Noom van Microsoft + Lenovo
Waarom is AI zo belangrijk en wat betekend dit voor Microsoft?
Overzicht van AI-initiatieven en impact op Microsoft producten
Wat betekent AI voor Lenovo en wat is een Copilot +PC?
Uitleg over AI-innovaties in de hardware - definitie en kenmerken van een AI-pc
Hoe kan Co-pilot je helpen in het onderwijs?
Ontmoet de ThinkBook 16 CoPilot +PC
Co-pilot Demo - (Vinding)rijk onderwijs met STEAM
Door Jeroen Grolman van Heutink
Met STEAM stimuleren we wetenschappelijk denken en werken, vaardigheden die steeds belangrijker worden in onze technologiegedreven wereld. We doen dit door een leerproces te bieden waarin denken, doen en delen samenkomen, en door een inspirerende omgeving zoals de Makerspace, waar leerlingen experimenteren en ontdekken. Zo bereiden we hen voor op de uitdagingen van morgen. Ontdek er alles over in deze sessie.
- De concept kerndoelen Digitale Geletterdheid
Door Els Goedhart de Vos van SLO
Samen met onderwijsprofessionals heb ik gewerkt aan nieuwe concept-kerndoelen voor Digitale Geletterdheid, die binnenkort wettelijk worden vastgelegd. In deze sessie leer je wat deze doelen inhouden, hoe ze zijn ontwikkeld en hoe je ze kunt integreren in jouw onderwijs. Je krijgt ook praktische tools en strategieën om voorop te blijven lopen in Digitale Geletterdheid. - Digitaal welzijn
Door Bas Vledder van Heutink ICT en Sjoerd Tinkhof van Cloudwise
In deze sessie staat de volgende vraag centraal: Hoe laat je kinderen veilig en met vertrouwen deelnemen aan de multimediale samenleving? - Wat is blended learning nu eigenlijk echt (niet)?
Door Barend Last
De kracht van goed onderwijs zit ‘m steeds meer in de combinatie van online en offline leren. Oftewel: blended learning. Het is een veelbesproken onderwijsconcept, dat in alle lagen van onderwijs wordt ingezet (soms bewust, soms onbewust). Maar hoe geef je blended learning het beste vorm? En wat vraagt dit van jou als docent? Hierover meer in deze sessie over blended learning. - Bewegend leren in een digitale wereld
Door Meester Sander - Kleuters en ICT
Door Karen Kamstra van Heutink ICT en Mathijs van Leeuwen van Cloudwise
In deze Kleuters en ICT-sessie ontdek je hoe je aan de slag kunt gaan met digitale geletterdheid bij de kleuters, zodat kleuters spelenderwijs én met plezier de digitale wereld kunnen verkennen. Aan de hand van Simon Sinek's Gouden Cirkel word je bewust van het belang van digitale geletterdheid bij jonge kinderen. Daarnaast verken je hoe en wat je allemaal kunt doen in de kleutergroepen. Een inspirerende en praktische sessie voor (kleuter)leerkrachten en ICT'ers. - De school digitaal fit
Door Klaas Kuperus
Luister naar HP's mogelijkheden voor het moderne en digitale onderwijs en krijg een eerste inkijk in het nieuwe Digital School Awards programma.
- Plan Digitaal Veilig Onderwijs en het normenkader
Door Jade Rosink en Wim van der Veen - De wereld van Cybersecurity
Door Dave Maasland CEO van ESET - Realiseer veilige en eenvoudige netwerktoegang in educatie
Jeroen Arends van RUCKUS
Als school moet je streven naar eenvoudige, veilige netwerktoegang, zodat studenten en leraren zich kunnen concentreren op het leren. Een lastige opgave in omgevingen waar veel gebruikers hun eigen apparaten meenemen (BYOD). Met Cloudpath® heeft Heutink ICT een Secured Enrollment System waarmee scholen een veilig netwerk kunnen realiseren en ook duidelijk in audits zien wie op het netwerk actief is en was. Ontdek alle voordelen in een inspirerende sessie.
- DLWO van de toekomst. Het beste van COOL en de MOO Suite
Met de toetreding van Cloudwise tot Odin Groep (waartoe ook Heutink ICT) is er een intensieve samenwerking tussen beide bedrijven ontstaan om samen de ultieme DLWO te bouwen. In deze sessie leggen we uit hoe we ons toekomstig platform zien en hoe daarin het beste van de MOO Suite en COOL verenigd worden. - Het koppelplatform van de toekomst. Hoe ziet dat eruit voor het VO?
Door Arjan van der Belt en Frank Wesdijk van Heutink ICT
Met het samenbrengen van COOL en de MOO Suite wordt ook de hele ketenintegratie flink verbeterd. Met name voor het VO waarin veel complexe koppelingen gevraagd worden. In deze sessie leggen we uit hoe we met BasisHub en MOO Connect een betere integratie van de verschillende HR- en LAS-systemen voor het VO kunnen realiseren. - Digitaal Toetsen zonder compromissen met COOL Check en Test-Correct
Door Joost Bet van Test-Correct
Tijdens de sessie bespreken we waarom je het toetsproces digitaal zou moeten willen inrichten, zonder concessies te doen aan veiligheid, privacy en de behoeften die leerlingen hebben met recht op extra ondersteuning. We leggen je uit hoe je met vernieuwende ICT van COOL check en Test-Correct docenten in staat stelt leerlingen de persoonlijke aandacht te geven die zij verdienen.
- HP Whizzkid Awards. Het verhaal achter de winnende cases
- De school digitaal fit
Door Klaas Kuperus van HP
Luister naar HP's mogelijkheden voor het moderne en digitale onderwijs en krijg een eerste inkijk in het nieuwe Digital School Awards programma. - STEAM by Heutink… Wat gebeurt er in de Makerspace?
- Microsoft Dream Space Roadshow
De leukste tools en technologie uit hun Dreamspace - Duurzaam ondernemen volgens AFAS
Door Directie AFAS
Speciaal voor bestuurders komt Bas van der Veldt (CEO van AFAS) en/of een andere bestuurder meer vertellen over duurzaam ondernemen bij AFAS. Dat gaat erg ver. Van de duurzame bouw van het AFAS Experience Center en hun ondersteuning van de cultuursector tot goed werkgeverschap en sociaal maatschappelijke initiatieven. Een aanrader voor directie en bestuurders.
Mede mogelijk gemaakt door
Meld je nu aan voor het event Whizzful Learning
Bedankt voor jullie aanwezigheid. Tot de volgende keer!
AFAS Theater
Locatie en routebeschrijving
AFAS Theater
Inspiratielaan 3
3833 AV Leusden
Bekijk de plattegrond en routebeschrijving
In de parkeergarage onder het AFAS Theater is voldoende parkeergelegenheid inclusief 48 mindervalidenplaatsen en 100 laadplekken. Met het openbaar vervoer: Pak lijn 17 of lijn 217 om vanaf Amersfoort CS naar het AFAS Theater te komen. Je stapt dan in de buurt van het AFAS Theater uit en loopt een klein stukje naar de ingang van het theater..