Logo Cloudwise Academy

Het onderwijs van de toekomst begint vandaag

We leven in een steeds sneller veranderende wereld, waarin ICT een grote rol speelt. De Cloudwise Academy gelooft in een schoolomgeving die past bij deze moderne, digitale wereld. We adviseren en trainen je daarom graag om samen onderwijs te creëren dat aansluit bij de belevingswereld van leerlingen, leerkrachten, ICT-ers en het bestuur van school.

Advies en begeleiding op maat

Elke school en situatie is uniek – en daarmee de hulpvragen ook. We bieden daarom op verschillende manieren ondersteuning: van trainingen in ICT-tools tot aan advies en begeleiding in ICT-professionaliseringstrajecten. Denk aan het ontwikkelen van een visie, het creëren van draagvlak bij het schoolteam of het verbeteren van vaardigheden van je medewerkers. Elke begeleiding is op maat en gericht op het type onderwijs en de inzet van ICT op jouw school.

Wil je ook vrijblijvend in gesprek met één van onze adviseurs om de behoeftes van jouw school in kaart te brengen? Neem gerust contact met ons op!

Bekijk hieronder al onze trajecten, trainingen en workshops per thema

Visie en organisatie

Goed onderwijs komt niet vanzelf tot stand. Met een concrete visie op ICT én onderwijs, ontwikkel je als school een duidelijk richting. Zo kun je de juiste didactische en organisatorische keuzes maken. Meet de ICT-vaardigheden van de medewerkers met de ICT-vaardighedenscan, bepaal samen met je schoolteam je visie op ICT in het onderwijs met de Visiebepaler of laat in overleg met de Cloudwise Academy een visietraject op maat maken.

Bekijk het aanbod visie en organisatie >

Google, Microsoft 365 en COOL

Maken jullie op school gebruik van Google, Microsoft 365 of COOL? Om optimaal gebruik te kunnen maken van de tools die je in huis hebt, is het van belang dat iedere medewerker binnen de school over voldoende kennis en vaardigheden beschikt. Ga aan de slag met de basis van Google en Microsoft 365, leer hoe je efficiënter kunt samenwerken met collega’s en leerlingen in de Google-omgeving of behaal het officiële certificaat tot Google Certified Educator.

Bekijk het aanbod Google, Microsoft 365 of COOL >

Innovatief onderwijs

Innovatie is er continu, zeker als het gaat om ICT.  Hoe zorg je ervoor dat jouw onderwijs meebeweegt met deze ontwikkelingen? Waar begin je en wat is er allemaal mogelijk? Leer hoe je het flipping the classroom concept succesvol kunt toepassen of ga creatief aan de slag met green screens en Chromebooks!

Bekijk het aanbod innovatief onderwijs >

Digitale geletterdheid

Digitale geletterdheid is het geheel van ICT-basisvaardigheden, mediawijsheid, informatievaardigheden en computational thinking. Door hier aandacht aan te besteden in het onderwijs, kunnen leerlingen beter functioneren in de samenleving. Maar hoe pak je dit aan? Volg bijvoorbeeld de training social media in het onderwijs of leer hoe leerlingen op een verantwoorde wijze om kunnen gaan met media tijdens de training Mediawijsheid.

Bekijk het aanbod digitale geletterdheid >

Dit zijn wij

De Cloudwise Academy bestaat uit enthousiaste trainers en adviseurs. Deze Cloudwisers hebben ieder hun eigen expertises en velen van hen achtergrond in onderwijs en ICT. Van mediacoach tot ICT-beheer en Google Certified trainers: we staan allemaal klaar om je te ondersteunen, begeleiden en trainen! We denken graag met je mee om samen jullie onderwijs met de inzet van ICT te professionaliseren.

Cursussen bij Cloudwise