Skip to main content

Innovatief onderwijs met AI

Podcast 'ICT in het COOL Café' (S02E02)

In de podcast “Innovatief onderwijs met AI” gaat Jeroen Heijdeman samen met Serge de Beer en Hanneke Visser dieper in op de rol van AI in het onderwijs. Verwacht wordt dat chatbots blijvend deel uit gaan maken van ons (onderwijs)landschap. Toch staat het gebruik van AI bij veel onderwijsinstellingen nog in de kinderschoenen.

En dat terwijl leerlingen hun weg vaak al weten te vinden met platforms als ChatGPT, Google Bard en Azure AI. Hoog tijd om de toegevoegde waarde van AI voor het onderwijs te gaan ontdekken. Maar, bij wie ligt de verantwoordelijkheid? Wat betekent deze ontwikkeling voor de rol van de docent? Welke kennis heb je nodig? En waar begin je?

Toekomstbestendig onderwijs draait om het vernieuwen en verbeteren van de manier waarop we lesgeven en leren. Daar houden Serge en Hanneke zich dagelijks mee bezig. Serge de Beer als AI-specialist bij LearningTour en Hanneke Visser als onderwijsadviseur bij Cloudwise.

Deel de aflevering met jouw netwerk!

ChatGPT: een kans of terug naar papier?

ICT in het COOL Café

ICT is een belangrijke schakel binnen het onderwijs. Maar ICT kan ook belemmerend zijn. Dit vraagt om een permanente dialoog met elkaar om ICT echt te laten werken voor het onderwijs. 

ICT in het COOL Café is een onderwijspodcast van Cloudwise waar we in gesprek gaan over verschillende relevante digitale thema’s.

Om deze dialoog te faciliteren heeft Cloudwise een eigen videopodcast. We willen hiermee een setting faciliteren waarbinnen ict professionals binnen het onderwijsveld  in gesprek kunnen gaan over bredere digitale thema’s die relevant zijn.  In 20 tot 30 minuten tijd ben je weer ‘up to date’ en geïnspireerd. Uiteraard staan wij je vervolgens graag terzijde mocht je nog vragen hebben bijvoorbeeld. 

Over de host

“Mooie gesprekken met interessante gasten, waar alles gevraagd kan en mag worden. Over onderwerpen die er toe doen in het onderwijs. Natuurlijk wil ik daar de host van zijn!”

Onze host is Jeroen Heijdeman, afkomstig uit het Zuiden van het land. Jeroen raakte op jonge leeftijd besmet met het presenteren van radioprogramma’s en het aan elkaar praten van (sport)evenementen. Hij presenteert momenteel een dagelijkse ochtendshow op de radio. De combinatie van een afgeronde opleiding tot leerkracht basisonderwijs, met een open en verwonderende blik op de wereld om hem heen, maakt hem onze host.

Support