fbpx Skip to main content

Digitale geletterdheid, een verzamelbegrip voor competenties die kinderen, maar zeker ook volwassenen, nodig hebben om deel te kunnen nemen aan de digitale samenleving waarin wij nu leven. Naast rekenen, taal en de zaakvakken wordt het steeds belangrijker om kinderen te leren hoe zij kritisch om kunnen gaan met digitale bronnen, hoe we online met elkaar omgaan én hoe zij met een device kunnen werken.

Wat ga je leren?

Hoor jij de term ‘Digitale geletterdheid’ steeds vaker, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen of hoe je het überhaupt in de klas in kunt zetten? Tijdens deze  basiscursus krijg je inzicht in wat digitale geletterdheid betekent voor het onderwijs. Hoe zorg je ervoor dat je de leerlingen digitale vaardigheden aanleert? Daarnaast gaan we in op de subthema’s: mediawijsheid, informatievaardigheden, computational thinking en ICT-basisvaardigheden.

Invulling van de cursus

In vier bijeenkomsten lichten wij de vier verschillende thema’s uit. Elke sessie bestaat uit een stukje theorie en achtergrondinformatie, maar je gaat ook direct zelf aan de slag met praktische opdrachten. Daarnaast worden er allerlei handige voorbeelden gegeven en verlaat je elke sessie met bronnen en tips die je de volgende dag al in je eigen klas in kunt zetten.  Raak geïnspireerd om op een laagdrempelige manier aan de slag te gaan en je onderwijs naar de 21e eeuw te tillen.

Details
  • Tijdsduur: vier bijeenkomsten van 2 uur
  • Voor: leerkrachten basisonderwijs
  • Locatie: bij jou op school

Vraag meer informatie aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Support