Skip to main content

|

Klantcase:

Stichting CKC Drenthe

CKC_Drenthe_Samen_COOL_logo_testimonial_Cloudwise_review

Dingen zoals onze flexibiliteit op het gebied van ICT konden beter. Daarvoor hadden we een maatwerk oplossing nodig. Die match vonden we bij Cloudwise!

Stichting CKC Drenthe & Cloudwise

Cloudwise is al inmiddels meer dan een jaar de samenwerking met Stichting CKC Drenthe aangegaan. Hiermee ontzorgt Cloudwise samen met CKC Drenthe 31 kindcentra met ICT-oplossingen die werken vanuit Microsoft én Google.

Stichting CKC Drenthe deelde graag met ons hoe het implementatieproces verliep, de ervaringen en de reden voor CKC Drenthe om te kiezen voor #SamenCOOL.

Benieuwd hoe #SamenCOOL, #SuperCOOL of #JustCOOL voor jouw situatie kan werken?

Wat was de aanleiding om samen met Cloudwise als ICT-partner te gaan samenwerken?

Na een aantal jaren onze ICT op een andere manier te hebben opgelost, waren we benieuwd naar wat er nog meer mogelijk is. Dingen konden beter zoals onze flexibiliteit. We wilden geen ‘hokjes’ meer en om daarvan weg te gaan zochten we naar meer smaken. Dit was voor ons nodig omdat we realiseerden dat we maatwerk nodig hadden. Dat vereist een specifieke manier van samenwerken en Cloudwise biedt dit aan met Samen COOL.

We kwamen Cloudwise voor het eerst tegen op de IPON-beurs in 2022. Na een goed gesprek zagen we een match en zijn we de samenwerking aangegaan.

Eerder had je weinig keus op het gebied van ICT in het onderwijs, tegenwoordig is dat precies andersom. De ICT in het onderwijs kan nu naar wens.

Wat is de visie op ICT bij Stichting CKC Drenthe?

Bovenschools is er een visiestuk geschreven, bij ons is dat een team van vier. Vanuit dit grotere visiestuk worden per kindcentra sub-visie-stukken geschreven om de individuele behoeftes van de verschillende kindcentra te ondersteunen.

Hierbij wordt gelet op drie belangrijke pijlers:

  1. Goed werkend ICT voor leerlingen en professionals in het onderwijs mogelijk maken;
  2. ICT moet hierbij op een veilige en praktische manier geïntegreerd worden;
  3. Adaptief inzetten van ICT, dit betekent dat de ICT mee-evolueert met de ontwikkelingen binnen het onderwijs.

Wat was jullie ervaring met het implementeren van Samen COOL in de gehele stichting?

Bij het migreren werden vanaf het begin duidelijke afspraken gemaakt met wat er moest gaan gebeuren, wat er moest doorgevoerd worden en in welk tijdsbestek dit zou gaan gebeuren. Deze afspraken werden in samenwerking gemaakt en ook samen nageleefd. Zo was CKC Drenthe, maar ook Cloudwise op locatie aanwezig op hetzelfde moment. Dit zorgde voor een fijne samenwerking en zorgde dat alles netjes via de planning verliep.

Binnen 3 maanden waren er rond de 1000 windows devices geïnstalleerd en Chromebooks enrolled. Het meeste werk zat in de windows apparaten, want het overstappen naar het COOL-platform was in een dag geregeld.

Samen COOL - CKC Drenthe is in de wolken over deze samenwerking

Hoe verloopt de samenwerking nu in 2024, nadat jullie langer dan een jaar met Cloudwise samenwerken?

Op dit moment zijn we erg blij, want de samenwerking verloopt nog altijd naar verwachting. Cloudwise blijft goed bereikbaar en transparant via hun ticketsysteem. Zo werken we echt samen!

Wat wel beter mag is de printer-oplossing. De drivers worden nu via Microsoft, maar alleen via een specifieke netwerklocatie geïnstalleerd.

CKC Drenthe heeft een deel van de softwareoplossingen van Cloudwise ook beschikbaar gezet voor de kindcentra zelf. Dit betekent dat de kindcentra daarmee zelfstandiger aan de slag kunnen. Support wordt daardoor makkelijker en overzichtelijker om te geven. Vanuit Cloudwise, maar ook vanuit onszelf. 

Wat is de ervaring op de 31 kindcentra?

Vaak hoort Stichting CKC zelf niet veel vragen. Veel kindcentra kunnen zelf de problemen oplossen. Door het makkelijke COOL-platform zijn er geen grote hulpvragen.

Zou je de samenwerking met Cloudwise aan andere stichtingen of scholen aanraden?

‘Ja, tuurlijk!’, ‘Hebben we al gedaan!’. De volgende opdrachtgever stond al klaar. ‘We laten zeker onze positieve mening van Cloudwise weten.’ Er zijn weinig alternatieven, maar als je kan kiezen, kies dan Cloudwise.

Benieuwd hoe #SamenCOOL, #SuperCOOL of #JustCOOL voor jouw situatie kan werken?

Ook bouwen aan jouw digitale toekomst?

Cloudwise PO opleidingsgids - 2023 en 2024 - basisonderwijs
Support