Skip to main content

Omdat ICT niet ingewikkeld hoeft te zijn

Veel voorgezet onderwijs scholen werken al met het COOL leerplatform. Waarom? Omdat ICT in het onderwijs gewoon moet werken.

Werk je al met ons COOL platform?

Digitaal lesmateriaal

In COOL vinden leerlingen al hun digitale lesmateriaal. Door Single Sign On kunnen ze met 1 klik inloggen en altijd overal bij.

Alles op orde

Het COOL leerplatform is gekoppeld aan het leerlingadministratiesysteem. Op deze manier wordt het onderhouden van de accounts gemakkelijker.

Grip op ICT

Docenten kunnen meekijken met de leerlingen. Dit geeft meer focus in de klas.  Leerlingen werken geconcentreerd, terwijl de leraar het overzicht houdt.

Het COOL leerplatform voor VO

Het COOL platform is er ook voor het voortgezet onderwijs. COOL is een digitaal leerplatform dat goed te gebruiken is op Chromebooks. In het VO hebben de leerlingen zelf een Chromebook waarmee ze inloggen op hun Google of Microsoft account. Dit is ook gelijk de inlog voor het COOL leerplatform. In het leerplatform zien de leerlingen de voor hen geselecteerde applicaties met hun lesmateriaal erin. COOL is verbonden met de Google Workspace for Education of Microsoft 365 omgeving. Dankzij de integratie met Google Classroom en Microsoft Teams kunnen docenten opdrachten voor leerlingen klaarzetten en het huiswerk snel nakijken en beoordelen.

Vraag een demo aan (VO)

Koppeling administratie en roostersystemen

COOL is gekoppeld met Magister en Somtoday, waardoor alle accounts elke nacht gesynchroniseerd worden. Dit betekent dat als er nieuwe leerlingen zijn of leerlingen van school gaan, deze accounts automatisch verwijderd of toegevoegd worden in COOL. Ook zijn de cijfers en de voortgang van de leerlingen terug te vinden in het leerplatform. Daarnaast is het mogelijk om een koppeling te maken met de roosters van de leerlingen. Zij zien dan hun rooster snel terug in Google Agenda. Op deze manier wordt het ICT-beheer een stuk makkelijker!

Controle over de klas en examineren

Op basis van de groepen waaraan je lesgeeft volgens Somtoday en Magister, kun je als docent digitaal meekijken met de leerlingen op hun Chromebook. Naast de meekijkfunctie kun je ook veilig en snel toetsen afnemen met COOL Check. Hiermee kun je als docent bepalen welke tabbladen een leerling mag gebruiken. Cloudwise biedt ook trainingen aan voor docenten, zodat zij met de leerlingen op de juiste manier aan de slag kunnen met de Google en Microsoft applicaties.

Bekijk COOL Check

Stappenplan 

Als je klaar bent voor het werken in de cloud, gaan we te werk in 3 stappen: 

 

Support