Omdat ICT niet ingewikkeld hoeft te zijn

Veel voorgezet onderwijs scholen werken al met het COOL leerplatform. Waarom? Omdat ICT in het onderwijs gewoon moet werken.

Werk je al met ons COOL platform?

Digitaal lesmateriaal

In COOL vinden leerlingen al hun digitale lesmateriaal. Door Single Sign On kunnen ze met 1 klik inloggen en altijd overal bij.

Alles op orde

Het COOL leerplatform is gekoppeld aan het leerlingadministratiesysteem. Op deze manier wordt het onderhouden van de accounts gemakkelijker.

Grip op ICT

Docenten kunnen meekijken met de leerlingen. Dit geeft meer focus in de klas.  Leerlingen werken geconcentreerd, terwijl de leraar het overzicht houdt.

Het COOL leerplatform voor VO

Het COOL platform is er ook voor het voortgezet onderwijs. COOL is een digitaal leerplatform dat goed te gebruiken is op Chromebooks. In het VO hebben de leerlingen zelf een Chromebook waarmee ze inloggen op hun Google Account. Dit is ook gelijk de inlog voor het COOL leerplatform. In het leerplatform zien de leerlingen de voor hen geselecteerde applicaties met hun lesmateriaal erin. COOL is verbonden met de G suite for Education omgeving. G Suite for Education bestaat uit een verzameling handige Google Apps. Met Google Classroom kunnen docenten bijv. opdrachten voor leerlingen klaarzetten en het huiswerk snel nakijken en beoordelen.

Vraag een demo aan (VO)
Vraag een demo aan (PO)

Koppeling administratiesystemen

Voor de ICT’er is het handig dat COOL gekoppeld is met Magister en Somtoday. Deze koppeling zorgt ervoor dat alle accounts elke nacht gesynchroniseerd worden. Dit betekent dat als er bijv. nieuwe leerlingen zijn of leerlingen van school gaan, deze accounts automatisch verwijderd of toegevoegd worden in COOL. Ook zijn de cijfers en de voortgang van de leerlingen terug te vinden in het leerplatform. Als laatste is het mogelijk om een koppeling te maken met de roosters van de leerlingen. Zij zien dan hun rooster snel terug in Google Agenda. Op deze manier wordt het ICT beheer een stuk makkelijker!

Meekijken

Houd de regie in je klas met de handige meekijkfunctie in COOL. Met de meekijkfunctie kun je als docent meekijken met de leerlingen op hun Chromebook.
Naast deze functie kun je ook de toets modus gebruiken. Hiermee kun je als docent bepalen welke tabbladen een leerling mag gebruiken tijdens een toets of overhoring. Cloudwise biedt ook trainingen aan voor docenten, zodat zij met de leerlingen op de juiste manier aan de slag kunnen met de Google Apps.

Plagiaatcontrole

In COOL zit ook nog een koppeling met Google Classroom. Wanneer leerlingen hun werkstuk of opdracht hebben ingeleverd, kun je vanuit COOL de plagiaatfunctie gebruiken. Zo controleer je snel of de teksten van de leerling zelf geschreven zijn. Bekijk in de video hiernaast hoe deze functie precies werkt.

Stappenplan 

Als je klaar bent voor het werken in de cloud, gaan we te werk in 3 stappen: