Skip to main content

 

De blik van leerlingen zelf op onderwijs en de toekomst, in 4 aansprekende video’s

Zingen in de klas? Niets meer op papier? Hoe kijkt de leerling zelf aan tegen onderwijs en ict? Gebruiken we de juiste middelen om ze voor te bereiden op een baan in de toekomst? Wat zouden ze zelf anders doen als ze het voor het zeggen hadden? Bij de Edu on Air sessies van Google for Education zijn de leerlingen aan het woord. Verfrissende ideeën en tips van leerlingen van 4 t/m 18 jaar.

Onderwijs, ict en de toekomst


De een is overtuigd de juiste skills te leren om zich goed voorbereid in het werkende leven van de toekomst te storten. Problemen oplossen, persoonlijke grenzen aangeven, communiceren zijn een goede basis. De ander heeft nog wel wat tips.

Als de leerling docent was…


Is het eigenlijk wel logisch dat we huiswerk thuis doen? Weten we wel of leerlingen genoeg opsteken van de les? Zo zouden de leerlingen het zelf doen, als ze het voor het zeggen hadden in het onderwijs.

Hoe helpt techniek bij het leren?


Wat denken de leerlingen zelf uit online werken, uit internet te kunnen halen? Online games, websites, blogs en video’s allemaal beschikbaar online. Doen we daar genoeg mee of juist niet?

Wat zij zouden veranderen in de wereld


Bomen sparen, geen papier meer gebruiken, educatie voor iedereen, zorgen dat iedereen blij is. Daar gaat het om, aldus de 5-jarige Steeley.

 

 

Leave a Reply

Support