fbpx Skip to main content

Heb jij Microsoft Educator (Level 1) al behaald, maar ben je nog niet uitgeleerd? Breid dan je kennis over Microsoft 365 verder uit! Tijdens deze cursus leer je het maximale uit Microsoft Teams te halen. Leer meer over de geavanceerde functionaliteiten en apps die je kunt combineren met Teams. Daarnaast krijg je meer verdieping over ICT-modellen in het onderwijs, zoals de zes dimensies van het 21st Century Learning Design.

Wat je gaat leren

De cursus Microsoft Advanced Educator (Level 2) helpt je om de structuur van Teams (nog) beter onder de knie te krijgen en stelt je in staat om ook andere docenten les te geven over Teams. Je leert met behulp van Professional Learning Community-teams (PLC-teams) en personeels-teams efficiënter samenwerken met collega’s. Daarnaast leer je je eigen Teams-omgeving te organiseren door middel van kanalen en tabbladen. Binnen die tabbladen ben je in staat bestanden, apps en communicatietools in te delen, zodat je klas-, personeels- of PLC-teams efficiënt is ingericht. Ook gaan we nóg dieper in op leermodellen als Blended & Hybride leren.

Daarnaast verdiep je je in de zes dimensies van het ’21st Century Learning Design (21CLD)’  van Microsoft:

 1. Kennisconstructie
 2. Samenwerken
 3. Probleemoplossend vermogen en innovatie
 4. Vaardige communicatie
 5. Zelfregulering
 6. ICT voor leren

Deze vaardigheden zijn nodig om voorbereid te zijn op het leven en werken in de 21e eeuw. We zullen onderzoeken welke praktische toepassingen deze belangrijke vaardigheden kunnen ondersteunen. Je leert hoe je Microsoft applicaties als Teams, Flipgrid, OneNote Klasnotitieboek kunt gebruiken om aan deze vaardigheden te kunnen werken in de klas.

Is er behoefte aan een training over andere Microsoft applicaties? Geen probleem, deze vind je hier.

Invulling van de cursus

Deze cursus wordt aangeboden volgens het ‘Flipping the Classroom’ model. Dit betekent dat je je voorbereidt op de gezamenlijke sessies: je neemt aangeboden theorie door en oefent zelf instrumentele vaardigheden. Houd rekening daarom met ongeveer 2 uur studietijd per week voor de cursus op locatie. Na iedere sessie staat het studiemateriaal voor de volgende sessie online, zodat er genoeg ruimte is voor de voorbereiding.

Tijdens de sessies is er alle tijd om de opgedane kennis in de praktijk te brengen, onderling te discussiëren en van elkaar te leren.

Details
 • Tijdsduur: drie sessies van 3 uur
 • Voor: medewerkers basisonderwijs en voortgezet onderwijs
 • Locatie: bij Cloudwise of bij jou op locatie
 • De cursus is inclusief trainingsmateriaal (waaronder opdrachtkaarten)
Data en tijden

De cursussen vinden plaats op de woensdagmiddag. De cursus ‘Bij Cloudwise’ duurt 3 uur. Wil jij de cursus gewoon bij jou op school volgen, samen met je team? Mail dan even naar info@cloudwiseacademy.nl.

Middagsessies duren van 15:00 – 18:00 uur.

Officiële Microsoft Advanced Educator-badge

Aan het eind van de cursus ontvang je van ons de officiële Microsoft Advanced Educator-badge. Je kunt de badge hernieuwen door ieder jaar een selectie van vijf modules af te ronden. Deze modules zullen ieder jaar rouleren. Tijdens de cursus wordt hier meer informatie over gegeven.

Inschrijven

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Support