Skip to main content

Schoolblocks: Leerlijn Microsoft basisvaardigheden

Trainingsduur: Zelf te bepalen | VO | Op locatie

Hoewel leerlingen soms meer lijken te weten van digitale apparaten dan wij, hebben zij wel hulp nodig bij het ontwikkelen van de praktische ICT-vaardigheden. Onder praktische ICT-vaardigheden vallen de kennis en vaardigheden die nodig zijn om verschillende devices te kunnen gebruiken, bijvoorbeeld om (school)opdrachten uit te kunnen voeren.

Alles op een rijtje

  • Geschikt voor de onderbouw van het Voortgezet Onderwijs

  • De leerlijn bestaat uit twee niveaus; zo kun je elke leerling bedienen en makkelijk differentiëren

  • Laagdrempelig & onafhankelijk van een docent te volgen

  • Eenvoudig in te passen in bestaande vakken
     
  • Locatie: bij jou op school

Schoolblocks: Leerlijn Microsoft basisvaardigheden

Leerlingen die een volledige mail in het onderwerp schrijven of niet goed weten hoe ze een document kunnen delen of inleveren. Herken je dit? Leerlingen zijn swipevaardig, maar dat betekent niet dat ze ook digivaardig zijn. Om leerlingen zelfstandig en gestructureerd met de belangrijkste en meest gebruikte applicaties van Microsoft en hun device te laten werken heeft Schoolblocks de leerlijn Microsoft Basisvaardigheden ontwikkeld.

Stap voor stap leren

Leerlingen krijgen toegang tot de lessen via LessonUp. Ze hebben hier alleen een device, internetverbinding en een Microsoft account voor nodig. Met behulp van korte instructievideo’s en opdrachten werken leerlingen elke les toe naar een eindproduct. Bijvoorbeeld een verslag maken of een mappenstructuur in de drive inrichten.

Waar gaan de leerlingen mee aan de slag?

De leerlijn bestaat uit twee niveaus:

  • In level I leren leerlingen de basis van de meest gebruikte programma’s van Microsoft. Denk hierbij aan tekstverwerkingsprogramma’s, de mail, de Drive- en presentatieprogramma’s. Ook leren leerlingen slim te zoeken op het internet. 
  • In level II leren leerlingen gevorderde functies van de meest gebruikte programma’s en komen er nieuwe programma’s zoals Excel en Forms bij.

Wat je als docent kunt verwachten

Als docent krijg je via een vouchercode toegang tot het lesmateriaal. Bij de leerlijn vind je een docentenhandleiding, kant en klare lessen en de mogelijkheid om klassikaal of zelfstandig les te geven. De lessen zijn naar eigen wens in te delen in bijvoorbeeld de mentorles, aparte ICT lessen of de bestaande vakken.

Het programma is zo ontwikkeld dat er weinig tot geen begeleiding nodig is vanuit de leerkracht. 

Bekijk in deze video hoe het lesmateriaal eruitziet.

Cloudwise Academy & Schoolblocks: Leerlijn Microsoft basisvaardigheden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Support