fbpx Skip to main content

Microsoft 365 is een ideale oplossing voor het geven van digitaal onderwijs. Waarschijnlijk heb je al ervaren wat je met de vertrouwde apps als Teams, Word en PowerPoint kunt. Maar er is nog veel meer mogelijk met Microsoft 365!

Door middel van allerlei nieuwe, speciaal voor het onderwijs ingerichte applicaties wordt het voor leerkrachten steeds eenvoudiger om interactieve lessen te geven. Wat dacht je van bijvoorbeeld Sway, waarbij je makkelijk een interactieve presentatie of portfolio kunt maken. Of OneNote Klas Notitieboek, waarin je met de klas kunt samenwerken.

 

Wat je gaat leren

Tijdens de cursus Microsoft Educator (Level 1) verdiep je je verder in de mogelijkheden van de veelgebruikte Microsoft applicaties, zodat je deze (nog) beter onder de knie krijgt. Daarnaast maak je kennis met andere handige applicaties en ontdek je hoe je de geleerde vaardigheden direct toepast in de klas. Leer bijvoorbeeld hoe je online opdrachten voor leerlingen kunt klaarzetten in Teams. Ontdek ook hoe je je lessen interactief kan maken met Sway of Forms. Of ben je benieuwd hoe je Teams kunt inzetten om in de klas en binnen je schoolteam efficiënt te kunnen samenwerken?

Maar naast de verschillende Microsoft applicaties gaan we ook wat dieper in op onderwijskundige modellen en theorieën. Denk aan Blended Learning, Hybrid Learning, Flipped Classroom en daarmee ook onderwijs op afstand. Termen die je inmiddels steeds meer hoort in het onderwijs en waar ook zeker bij wordt stilgestaan tijdens de bijeenkomsten.

Is er behoefte aan een training over andere Microsoft applicaties? Geen probleem, deze vind je hier.

Invulling van de cursus

Deze cursus wordt aangeboden volgens het ‘Flipping the Classroom’ model. Dit betekent dat je je voorbereidt op de gezamenlijke sessies: je neemt aangeboden theorie door en oefent zelf instrumentele vaardigheden. Houd rekening daarom met ongeveer 2 uur studietijd per week voor de cursus op locatie. Na iedere sessie staat het studiemateriaal voor de volgende sessie online, zodat er genoeg ruimte is voor de voorbereiding.

Tijdens de sessies is er alle tijd om de opgedane kennis in de praktijk te brengen, onderling te discussiëren en van elkaar te leren.

Details
  • Tijdsduur: drie sessies van 2,5 uur
  • Voor: medewerkers basisonderwijs en voortgezet onderwijs
  • Locatie: bij Cloudwise of bij jou op locatie
  • De cursus is inclusief trainingsmateriaal (waaronder opdrachtkaarten)
Data en tijden

De cursussen vinden plaats op de woensdagmiddag. De cursus ‘Bij Cloudwise’ duurt 2,5 uur. Wil jij de cursus gewoon bij jou op school volgen, samen met je team? Mail dan even naar info@cloudwiseacademy.nl.

Middagsessies duren van 15:00 – 17:30 uur.

Beschikbare data

september 2023

Woensdagmiddag, bij Cloudwise

  • 20 september
  • 4 oktober
  • 1 november
Officiële Microsoft Educator-badge

Aan het eind van de cursus ontvang je van ons de officiële Microsoft Educator-badge. Met deze badge toon je aan dat je de competenties hebt om een rijke leerervaring te creëren voor leerlingen door gebruikt van Microsoft 365.

Vervolg

Na het behalen van Level 1 kun je ook Microsoft Advanced Educator (Level 2) volgen! Level 2 is vooral gericht op verdieping van Microsoft Teams en het delen van kennis en vaardigheden met collega’s. Daarnaast gaan we meer de verdieping in aan de hand van het 21st Century Learning Design.

Inschrijven

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Support