Skip to main content

Steeds meer leraren en leerlingen werken in het online klaslokaal van Google Classroom. De voordelen en nieuwe mogelijkheden van de elektronische leeromgeving op een rij.

Google Classroom is een online omgeving waarin leraren en leerlingen leren, samenwerken, documenten delen en werk zetten. Scholen die gebruikmaken van Google Apps for Education kunnen het platform kosteloos gebruiken. Als docent kun je er leerlingen opdrachten geven, helpen met oefenstof en zien wie een werkstuk inlevert. Er is ook leerzame content te vinden. Bij Cultural Institute staat een foto van de Nachtwacht die je pixel voor pixel kunt inzoomen. Leuk voor de leerlingen.

Nieuw op Google Classroom

Vanaf dit schooljaar kun je met de Google Formulieren multiplechoicevragen opstellen. Handig als je als docent een toets of enquête wilt houden, of peilt wie er wel en niet meegaan op excursie. Pdf-documenten kun je vanaf nu in de Google Classroom App annoteren. Je hebt dus meteen voor ieder kind een kopie en een versie van een document dat je niet meer hoeft af te drukken. Ouders en begeleiders krijgen straks de mogelijkheid de voortgang van hun leerling in Google Classroom te zien. Zo betrek je ouders bij het onderwijs. Lees meer over de vernieuwingen van Google Classroom.

Cloudwise en Google Classroom

Cloudwise maakt het voor scholen gemakkelijk om klassen samen te stellen in Google Classroom, zodat de online leeromgeving optimaal gebruikt wordt. En, we zorgen dat je online kunt meekijken met leerlingen die aan het werk zijn. Met de koppeling voor voortgezet onderwijs Edu-IX zorgen we dat je ook met je Google for Education account bij de lesmethodes van uitgeverijen kan. Hierdoor kan je de lesmethodes makkelijk in Google Classroom zetten, omdat de leerling niet apart hoeft in te loggen. Eigenlijk net zoals in het basisonderwijs, waar wij Google for Education aan Basispoort en Kennisnet aan COOL koppelen.

Neem voor meer informatie over Google Classroom contact op met Cloudwise

Leave a Reply

Support