fbpx Skip to main content

Wat was het een gave middag! Op woensdag 18 september werden we in de ADAM toren in Amsterdam ontvangen voor een middag vol inspiratie. Samen met een aantal Cloudwise scholen namen we deel aan ‘The Anywhere School’. Een event georganiseerd door Google. Meer weten? Ga met ons mee op reis!

Wat is The Anywhere School?
Tijdens The Anywhere School neem je deel aan een praktische ontdekkingsreis waarbij je Google-tools gebruikt om te zien hoe je deze tools op een toekomstgerichte manier kunt inzetten in de klas.

De reis begint…
Onze eerste bestemming is de Mount Everest. In onze basecamp stationeren wij ons met warme chocomel en marshmallows. Met Google Expeditions ontdekken we de gehele Mount Everest en vervolgens gaan we zelf ook aan de slag met het maken van het maken van onze eigen expeditie tour.

We gaan door…
We zijn terecht gekomen in Egypte. In Luxor gaan we aan de slag met ‘afval’. Wat kun je hiermee en hoe zou je dit in kunnen zetten in de klas? We maken ons eigen instrument en leggen ons proces ondertussen vast op de app van Google Jamboard. Meten is weten, dus gaan we daarna aan de slag met de app Science Journal en meten we de diversiteit van het instrument.  Wanneer is het aantal decibel hoger of lager en wat kun je doen om de toonhoogte van het instrument aan te passen?

Alles is per team vastgelegd op het Jamboard, waardoor we aan het einde van de workshop het proces makkelijk met elkaar kunnen evalueren. Heel waardevol, ook voor in de klas!

De eindbestemming…
Last but not least: we zijn in Rio! Hier ontdekken we meer over Artificial intelligence en Machine Learning. Hoe werken deze technieken en hoe kunnen wij dit in ons voordeel gebruiken? We starten met een experiment van Google: Quick Draw. Hiermee dragen we direct bij aan de grootste ‘Doodling Database’ van de wereld. We sluiten de reis af met een debriefing en bespreken de uitdagingen die ieder tegenkomt op het gebied van ICT in het onderwijs. Met een tas vol inspiratie vertrekt iedereen weer naar huis!

Leuk nieuws!
Google heeft ons als partner uitgekozen om The Anywhere School events in Nederland te organiseren. Dit betekent dat The Anywhere School ook bij jouw stichting kan plaatsvinden. Lijkt het je leuk om met ons mee op reis te gaan door de wereld van de Google Tools? Laat het ons weten en wie weet mag jij al je collega’s blij maken!

Geef jouw school op voor The Anywhere School

Leave a Reply

Support