Skip to main content

Blog 10 voordelen om je team te trainen

Als medewerker in het onderwijs weet je als geen ander hoe belangrijk persoonlijke groei en ontwikkeling is. Het volgen van trainingen, cursussen en workshops helpen hierbij. Benieuwd wat voor positieve effecten dit heeft voor je school? Lees de 10 voordelen hier!

Voordelen van trainingen:

 1. Het is goed om als school up-to-date te zijn van de nieuwste ICT-ontwikkelingen en mogelijkheden binnen het onderwijs. Dit trekt potentiële medewerkers en leerlingen aan.
 2. Je ervaart de mogelijkheden van ICT in de klas op een laagdrempelige manier. Je kunt de tools direct toepassen in jouw onderwijspraktijk. 
 3. Door nieuwe kennis presteren medewerkers beter. Door trainingen te volgen kunnen medewerkers actief werken aan de dingen waar ze moeite mee hebben en krijgen ze feedback van experts buiten de school.
 4. De nieuwe kennis verhoogt het zelfvertrouwen van medewerkers.
 5. Het geeft leerkrachten de tools om hun manier van lesgeven creatiever, innovatiever en dynamischer te maken.
 6. Het geeft ICT’ers handvatten om in te spelen op de behoeftes van de school.
 7. Het inspireert en motiveert medewerkers meer uit het onderwijs te halen.
 8. De nieuwe inzichten verhogen het niveau van je onderwijs.
 9. Ontdek nieuwe passies of ambities. Stel dat je als leerkracht ontdekt dat je ICT toch veel interessanter vindt dan gedacht? Wellicht kun je dan naast je baan als leerkracht, ook ICT’er worden op school!
 10. De kennismaking met handige ICT-tools verhogen je productiviteit. Dankzij de nieuwe kennis kun je meer doen in een kortere tijd. Wie wil dat nou niet?

Nieuw trainingsaanbod
We denken graag mee over de professionalisering van je onderwijs. Wij kunnen hierbij helpen door middel van advies of trainingen als invulling van bijvoorbeeld een studiedag of het professionaliseringsbudget. Cloudwise Academy heeft ook dit schooljaar weer (nieuwe) trainingen, workshops en cursussen voor je samengesteld. Helemaal op maat en speciaal ontwikkeld voor leerkrachten, ICT’ers én bestuurders. Naast de Google Workspace en COOL trainingen kun je ook bij ons terecht voor Office 365 trainingen, Google Education Cursussen en workshops zoals de ICT-toolbox.

Neem gerust een kijkje naar ons trainingsaanbod voor het primair onderwijs of voortgezet onderwijs. Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we je verder kunnen helpen.

Wist je dat?

 • Cloudwise Academy CRKBO gecertificeerd is waardoor trainingen en opleidingen vrijgesteld zijn van btw.
 • We flexibel zijn wat betreft de inhoud en duur van de sessies. We kunnen inkorten, intensiveren en combineren.
 • Cloudwise de eerste Google for Education Professional Development Partner in de Benelux is.
 • We gecertificeerd zijn door Google om scholen te helpen met de professionalisering van medewerkers op ICT-gebied.

Leave a Reply

Support