Skip to main content

 

Er is al een groot aantal scholen overgestapt op online werken met Google for Education. Reeds 50 miljoen gebruikers gingen je voor! Twijfel je toch en/of heb je draagvlak nodig om de overstap te realiseren? Hieronder vind je de vijf voordelen op een rij van werken met Google for Education.

1. We noemden het al. 50 miljoen gebruikers zijn dagelijks in de weer met de Google for Education apps. Deze aantallen en snelle groei van afgelopen tijd bewijzen niets, maar betekenen wel dat wereldwijd veel collega’s tevreden zijn met de applicaties. Daarnaast geven zij Google dusdanige feedback, dat het programma continue kan worden verbeterd. Ervaringen van gebruikers zorgen voor verbeteringen en uitbreidingen waar iedereen van profiteert.
2. Het gebruik van Google for Education is voor onderwijs kosteloos en op den duur kan je af van je Windows-licenties. Je betaalt dan ook niet meer voor lokale Office-programma’s.
3. Google zal het zelf niet zeggen, maar ze voldoen met hun applicatie aan alle punten op de checklist privacy-afspraken voor scholen. Als één van de weinige partij en wij als Cloudwise ook.
4. Google for Education is speciaal voor het onderwijs ontwikkeld. Dit heeft voordelen als het gebruik van Google Classroom. Makkelijk, overzichtelijk en bijvoorbeeld voorzien van inspirerende culturele lesprojecten die je eenvoudig kunt delen met de groepen die jij wilt. Neem even een kijkje. Deze ELO is geheel gratis en goed te integreren met COOL. Bij Google Classroom van Google hebben wij al verschillende extensies gemaakt zoals bijvoorbeeld koppeling met je leerlingvolgsysteem. Classroom is zo eenvoudig dat er docenten van groep 4 basisschool er al gebruik van maken.
5. Omdat Google for Education een zo populair en beproefd systeem is, zijn er goede gecertificeerde partners, die je kunnen helpen met support en koppelingen met de door jullie gebruikte programma’s. Dit betekent dat je als ICT’er zelf bezig kunt zijn met belangrijkere zaken dan brandjes blussen. Daarnaast zijn er community’s met docenten zijn die elke dag zo enthousiast zijn dat ze elkaar graag verder helpen.

‘Alles werkt. We hebben afgelopen jaar helemaal geen problemen gehad.’ Is de veelzeggende uitspraak van een docent die geen feeling heeft met ICT.

Vragen staat vrij

Ook probleemloos, wereldwijd inspirerende content delen en vooruit kijken? Neem contact op over de mogelijkheden van een overstap naar Google for Education.

Leave a Reply

Support