Skip to main content

 

Ligt er een mooie aanbieding op je bureau, waarvan je niet weet of het de juiste aankoop is? Als onderwijsinstelling wordt je overladen door partijen met de beste chromebooks, tablets, digiborden en laptops. Een scala aan ‘verkopers’ die jullie instelling verder willen helpen. Hoe maak je wanneer je toe bent aan nieuwe apparatuur de beste keuze?

7 tips:

  • Hap niet te snel. Degene die het meeste belt, heeft niet per definitie het beste aanbod. Wat heb je exact nodig? Win gedegen advies in van een partij met de juiste kennis van de markt en ervaring op gebied van automatiseringsprocessen op scholen.
  • Let op het model, de leeftijd, het werkgeheugen, de snelheid. Zorg dat je op de hoogte bent van wat er te koop is en wat er binnenkort op de markt verschijnt. Is de prijs-kwaliteitverhouding goed?
  • Denk na over het beheer? Zit er een beheerconsole bij?
  • Wanneer je van plan bent bijvoorbeeld digiborden aan te schaffen, stem je aankoop goed af op de aanwezige in de toekomst aan te schaffen apparatuur.
  • Win goed advies in over het gebruik van bijvoorbeeld die chromebooks en schaf er niet te veel aan. Wees realistisch.
  • Een investering moet goed zijn. Tips van een gebruiker werken vaak het best. Neem contact op met een onderwijsinstelling die al gebruik maakt van de chromebooks die je van plan bent te kopen.
  • Kijk uit voor de zogenaamde refurbished partijen. Een prachtige prijs voor apparaten die gebruikt, gerepareerd en weer aangeboden worden. De garantie is vaak kort en de levensduur van deze apparaten ook.

Advies op maat
Heb je behoefte aan advies over een aankoop elders, het beheer of wil je een inventarisatie van de behoefte op je instelling? Neem gerust contact op met Cloudwise. Daar zijn we voor. Wij kunnen je ook in contact brengen met scholen die gebruik maken van het systeem dat jij wellicht wilt aanschaffen.

Leave a Reply

Support