fbpx Skip to main content

Google Workspace for Education is een gratis pakket met online tools speciaal voor scholen. Met deze tools werk je effectiever, blijf je gemakkelijk in contact met je collega’s en leerlingen én lesgeven wordt nog leuker. Het grootste pluspunt van Google Workspace is dat je altijd en overal toegang hebt tot je bestanden en e-mails.

Veelgebruikte Google Apps in het onderwijs zijn Gmail, Google Agenda, Google Drive, Google Formulieren en Google Classroom. Grote kans dat je hier al eens mee hebt gewerkt. Wil je nóg meer leren over deze apps, zodat je alle handigheidjes ontdekt? Volg dan twee trainingen naar keuze!

Training op maat

In deze training leer je de basisbeginselen van onderstaande Google Apps naar keuze. Het is ook mogelijk om naast een Google app een ander onderdeel te kiezen, zoals COOL of een Microsoft 365 app. Tijdens de training leer je aan de hand van theorie hoe de apps werken en bespreken we handige tips en tricks. Ook gaan we aan de slag met jouw vragen.

Invulling van de training

Deze training duurt zo’n één a twee uur, afhankelijk van jouw wensen als medewerker of school. In welke apps wil jij vaardiger worden? Laat het ons weten, zodat we samen kunnen kijken naar een passende invulling van de training.

Google Drive

In Drive orden en bewaar je opdrachten, lesprogramma’s en documenten. Je deelt deze ook gemakkelijk met collega’s en zij met jou. Leer onder andere hoe het delen werkt en hoe je overzicht houdt in Drive, zodat je precies weet waar je documenten zijn opgeslagen.

Google Documenten

Leer hoe je gemakkelijk documenten deelt, digitaal feedback geeft en eenvoudig samenwerkt met collega’s. Na deze training kun je direct van start met praktische tips!

Gmail

Gebruik je dagelijks Gmail en ben je benieuwd hoe je er nog handiger in kunt worden? Dan is deze training wat voor jou! Je leert onder andere hoe je je mailbox overzichtelijk houdt, waardoor je e-mails gemakkelijk terug kunt vinden.

Google Agenda

Word nu nog handiger in Google Agenda en leer alle handige trucjes! Je ontdekt onder andere hoe je gemakkelijker vergaderingen met meerdere collega’s kunt inplannen en digitale agenda’s het beste kunt beheren.

Google Presentaties

Is er meer mogelijk in Google Presentaties dan een presentatie maken? Jazeker! In deze training laten we zien hoe je deze Google app breed kunt inzetten, zoals het maken van nieuwsbrieven, weektaken, posters en andere uitingen. Zelfs oefeningen voor leerlingen kun je met Presentaties maken. Als je hier meer over wilt weten, is deze training iets voor jou!

Google Spreadsheets

Ben je nog niet helemaal gewend aan de overgang van Excel naar Google Spreadsheets? Of ken je nog niet alle handigheidjes? In deze training ontdek je hoe je net zo gemakkelijk kunt werken met Google Spreadsheets! Je gaat praktisch aan de slag met de volgende onderdelen: het gebruik van formules, het analyseren van gegevens, grafieken maken en het opmaken van een spreadsheet.

Google Sites

Zelf een website bouwen, een digitale nieuwsbrief maken of leerlingen zelf een portfolio laten maken: dit is allemaal mogelijk met Google Sites! In deze training ontdek je hoe eenvoudig dit is en helpen we je bij het maken van een klassenwebsite. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een training bij ons aan!

Google Formulieren

Wat je rol ook is binnen de school: Google Formulieren is een handige Google App. Wil je snel en overzichtelijk inventariseren? Of automatisch een toets laten nakijken? Dankzij Google Formulier is dat peanuts! We laten je zien hoe je eenvoudig vragenlijsten, inventarisaties, toetsen en enquêtes maakt. Het Google Formulier dat je tijdens de training maakt, kun je direct na de training inzetten.

Google Classroom

Ben je leerkracht en beheers je Google Drive en Documenten? Dan ben je klaar voor de training Google Classroom. Wil je je klas digitale opdrachten laten maken? Google Classroom zorgt ervoor dat elke leerling een eigen versie van de opdracht krijgt. De status van de opdrachten wordt overzichtelijk bijgehouden. Zo is in één oogopslag te zien wanneer een opdracht is ingeleverd en welke leerlingen nog bezig zijn.

Details
  • Tijdsduur: 1 tot 2 uur 
  • Voor: medewerkers die net starten met Google Workspace for Education
  • Locatie: bij jou op school en online
Tips!

Efficiënt samenwerken
Hebben jij en je team de basisvaardigheden van Google Workspace al onder de knie, maar verloopt het samenwerken nog niet altijd vlekkeloos? Kijk dan eens naar  de training Efficiënt werken met Google apps.

Digitaal leren
Heb je tijdens afstandsonderwijs ook de voordelen van digitaal werken ontdekt? Leer tijdens de training Digitaal leren hoe je je onderwijs zoveel en goed mogelijk papierloos kunt vormgeven!

Inschrijven
Geef in het formulier hieronder aan over welke apps je meer wilt leren als medewerkers of als team. De Cloudwise Academy neemt contact met je op om samen tot een passende invulling van de training te komen.

Vraag meer informatie aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Support