fbpx Skip to main content

Microsoft 365 - Cloudwise Academy header trainingsaanbod

Microsoft 365 voor het onderwijs is een online omgeving met programma’s zoals Teams, Sharepoint, OneDrive, Outlook en Word. Microsoft 365 is cloud-based en daarmee vanaf elk apparaat met internet te bereiken. Zo kun je overal en altijd bestanden opslaan, bewerken en delen.

Training op maat

In deze training leer je de basisbeginselen van onderstaande Microsoft apps naar keuze. Het is ook mogelijk om naast een Microsoft app een ander onderdeel te kiezen, zoals COOL of een Google app. Tijdens de training leer je aan de hand van theorie hoe de apps werken en bespreken we handige tips en tricks. Ook gaan we aan de slag met jouw vragen.

Invulling van de training

Deze training duurt zo’n één a twee uur, afhankelijk van jouw wensen als medewerker en school. In welke apps wil jij vaardiger worden? Laat het ons weten, zodat we samen kunnen kijken naar een passende invulling van de training.

Kies uit de volgende programma's:

Sharepoint

Microsoft SharePoint is de plek waar jij, je collega’s en leerlingen met elkaar digitaal in verbinding blijven. Je hebt de mogelijkheid om informatie, zoals nieuwsupdates en bestanden te delen met de hele school. In de training leer je de basismogelijkheden van SharePoint.

OneDrive

Met Microsoft OneDrive open en deel je bestanden op vrijwel elk apparaat; wanneer en waar je maar wilt. Documenten, notities, foto’s, muziek, video’s en andere bestanden sla je gemakkelijk op. Tijdens de training krijg je inzicht in de basismogelijkheden, zoals opslaan en samenwerken.

Outlook

Je e-mailbox overzichtelijk houden, afspraken maken en agenda’s beheren. Het kan allemaal gemakkelijk met Microsoft Outlook. Leer tijdens deze training de diverse mogelijkheden van Microsoft Outlook, zodat je efficiënter kunt mailen!

OneNote

Microsoft OneNote is een persoonlijke werkomgeving. Leerlingen kunnen met deze applicatie eenvoudig aantekeningen maken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Deze leer je tijdens de training.

Word

Microsoft Word is een tekstverwerker om documenten mee te maken. In deze training leer je hoe je documenten opmaakt. Ook leggen we uit hoe je templates en verzendlijsten maakt en hergebruikt. Daarnaast behandelen we de vraag hoe jij en je leerlingen efficiënter kunnen werken.

PowerPoint

Microsoft PowerPoint is een programma waarmee jij en leerlingen presentaties kunnen maken. Met verschillende functies maak je een mooie, overzichtelijke presentatie die goed aansluit bij het leerdoel. Functies die we tijdens de training kunnen behandelen zijn: overgangen, (eigen) lay-outs, notities en het tegelijk samenwerken.

Excel

Microsoft Excel is het programma om formules en grafieken mee te maken. Wil je een overzicht met rapportcijfers of een rekenopdracht klaarzetten voor je leerlingen? Dit kan makkelijk met Microsoft Excel. In de training leer je werken met de basisknoppen en formules. Als je hier meer over wilt weten, is deze training iets voor jou!

Forms

Microsoft Forms is de ideale app om een quiz, poll of enquête te maken voor ouders of leerlingen. In deze training behandelen we de basismogelijkheden van Microsoft Forms. Ook maak je tijdens de training zelf een Microsoft Form gericht op de doelgroep die voor jou van toepassing is. Je kunt bijvoorbeeld een inschrijflijst voor hulpouders maken.

Teams

Microsoft Teams maakt samenwerken en online communiceren voor leerkrachten en leerlingen makkelijker. Deze gedeelde werkruimte brengt projecten, groepsopdrachten, gesprekken, opdrachten en applicaties samen op één plek. Als leerkracht bewaak je hiermee snel de voortgang. Na deze training kun je direct van start!

Sway

Met Microsoft Sway kun je op een levendige wijze je nieuwe les presenteren, een portfolio creëren of je leerlingen een werkstuk laten maken. Tijdens de training leer je het programma kennen én ga je zelf oefenen met het maken van een interactieve Sway.

Details
  • Tijdsduur: 1 tot 2 uur 
  • Voor: medewerkers die net starten met Microsoft 365
  • Locatie: bij jou op school en online
Inschrijven

Geef in het formulier hieronder aan over welke apps je meer wilt leren als medewerkers of als team. De Cloudwise Academy neemt contact met je op om samen tot een passende invulling van de training te komen.

Vraag meer informatie aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Support