Skip to main content

Waar gebeurd: een schooldirecteur verplaatst de gehele inhoud van zijn OneDrive per ongeluk naar de prullenbak. Vlak voor de zomervakantie! Terug van vakantie was natuurlijk alles weg en bleek er niks meer van terug te halen…

Hoewel de meeste schoolbesturen zich bewust zijn van het belang van een betrouwbare back-up, nemen velen aan dat Google of Microsoft hun back-ups voor hen regelt. Dat is dus niet zo. De meeste cloudleveranciers, zoals Google en Microsoft, zorgen weliswaar dat hun diensten beschikbaar zijn, maar voor het beveiligen van data en gegevens die de school heeft opgeslagen in bijvoorbeelde OneDrive, Google Drive, Teams en Classroom, is het schoolbestuur zelf verantwoordelijk. Dus ook voor een veilige back-up!

Cloudwise biedt daarom Afi back-up: een zeer betrouwbare oplossing die je de zekerheid biedt in het werken met zowel Google Workspace for Education als Microsoft 365. Naast de probleemloze back-up waarbij de structuur van de documenten en mappen hetzelfde blijft, kiezen scholen voor een Afi back-up vanwege toenemende ransomware en steeds vaker voorkomende cyberdreigingen. Het is bovendien binnen slechts 10 minuten volledig overgezet en te gebruiken voor zowel het basisonderwijs als voortgezet onderwijs.

De voordelen van back-up systeem Afi:

 • Maakt geautomatiseerde en betrouwbare back-ups van de meeste Google Workspace en/of Microsoft 365. Denk hierbij aan Google Drive/Onedrive met persoonlijke mappen, gedeelde Drives en toegangsrechten tot Documenten, Microsoft Teams, Sharepoint en Mail Exchange en het archief.
 • Er kan tot drie keer per dag een volledige back-up gemaakt worden.
 • De bewaartermijn bepaal je zelf.  Dit proces gaat automatisch.
 • Je krijgt inzicht in wat er met de buitenwereld wordt gedeeld door een overzichtelijk dashboard.
 • Je ontvangt een heldere verwerkersovereenkomst. Dat is wel zo fijn voor zoiets belangrijks.
Waarom Afi back-up via Cloudwise?
Cloudwise vindt dat ICT gewoon moet werken. Helemaal als het draait om een back-up systeem dat dagelijks de kostbare data van de hele school moet veiligstellen zodat er geen gegevens verloren kunnen gaan. Dan is het een geruststellende gedachte dat Afi automatische back-ups maakt zonder dat je er naar hoeft om te kijken. In het geval dat er een beroep gedaan moet worden op de back-up staan de mensen van Cloudwise zoals je gewend bent klaar om bestanden te herstellen zodat het onderwijs en de bedrijfsvoering door kunnen gaan.

Activeer Afi back-up via Cloudwise
Als besloten is het Afi back-upsysteem af te nemen voor jullie school of stichting, gaat een projectmanager van Cloudwise aan de slag. Gedurende het hele proces hebben de school, stichting en het bestuur 1 aanspreekpunt voor het gehele project.

De implementatie van Afi back-up bestaat uit de volgende stappen:

 1. Samen met de projectmanager van Cloudwise wordt bepaald welke omgeving voorzien moet worden van een Afi back-up.
 2. Afi back-up wordt gekoppeld aan de gewenste omgeving(en).
 3. De eerste back-up wordt gemaakt.
 4. Het Afi Dashboard uitleggen en overdragen aan de organisatie/het bestuur van de school en/of stichting.
 5. Back-up monitoren door Cloudwise beheer.
 6. Waar nodig data terugzetten vanuit de back-up.

Het activeren van de Afi back-up wordt door Cloudwise volledig remote uitgevoerd. Na het activeren van Afi voor jouw Microsoft of Google tenant wordt de data die aanwezig is binnen de Microsoft of Google tenant als back-up geplaatst in een beveiligd datacenter in de Europese Unie.

Toe aan beveiligd back-uppen?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die een Afi back-up jouw stichting of school kan bieden? Of wil je meer weten over wat Cloudwise voor jullie kan betekenen? Neem dan contact op met je accountmanager of laat je gegevens achter in onderstaand formulier, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Contactformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Support