Skip to main content

Afleiding in de klas

Podcast 'ICT in het COOL Café' (S02E04)

In de podcast “Afleiding in de klas” gaat Jeroen Heijdeman samen met Serge de Beer en Hanneke Visser in gesprek over afleiding op school. Het mobieltjesverbod moet afleiding tegengaan en de leerprestaties verbeteren. Maar is afleiding niet van alle tijden? En is met de invoering van het mobieltjesverbod alle afleiding uit de klas? 

Hanneke en Serge bespreken in deze podcast de voordelen en nadelen van het mobieltjesverbod en gaan dieper in op andere vormen van afleiding. Ook geven ze tips over het omgaan met afleiding in de klas.

Toekomstbestendig onderwijs draait om het vernieuwen en verbeteren van de manier waarop we lesgeven en leren. Daar houden Serge en Hanneke zich dagelijks mee bezig. Serge de Beer als AI-specialist bij LearningTour en Hanneke Visser als onderwijsadviseur bij Cloudwise.

Deel de aflevering met jouw netwerk!

ChatGPT: een kans of terug naar papier?

ICT in het COOL Café

ICT is een belangrijke schakel binnen het onderwijs. Maar ICT kan ook belemmerend zijn. Dit vraagt om een permanente dialoog met elkaar om ICT echt te laten werken voor het onderwijs. 

ICT in het COOL Café is een onderwijspodcast van Cloudwise waar we in gesprek gaan over verschillende relevante digitale thema’s.

Om deze dialoog te faciliteren heeft Cloudwise een eigen videopodcast. We willen hiermee een setting faciliteren waarbinnen ict professionals binnen het onderwijsveld  in gesprek kunnen gaan over bredere digitale thema’s die relevant zijn.  In 20 tot 30 minuten tijd ben je weer ‘up to date’ en geïnspireerd. Uiteraard staan wij je vervolgens graag terzijde mocht je nog vragen hebben bijvoorbeeld. 

Over de host

“Mooie gesprekken met interessante gasten, waar alles gevraagd kan en mag worden. Over onderwerpen die er toe doen in het onderwijs. Natuurlijk wil ik daar de host van zijn!”

Onze host is Jeroen Heijdeman, afkomstig uit het Zuiden van het land. Jeroen raakte op jonge leeftijd besmet met het presenteren van radioprogramma’s en het aan elkaar praten van (sport)evenementen. Hij presenteert momenteel een dagelijkse ochtendshow op de radio. De combinatie van een afgeronde opleiding tot leerkracht basisonderwijs, met een open en verwonderende blik op de wereld om hem heen, maakt hem onze host.

Support