Skip to main content

Microsoft Teams cloudwiseWerk je met Microsoft Teams of ben je dit van plan? Dan wil je dat het vlekkeloos werkt en niet voor extra werk zorgt. Heb je je ICT’ers wel eens horen verzuchten dat het handmatig overzetten en bijhouden van groepen zoveel tijd kost? Of staan nieuwe leerlingen soms per ongeluk in verkeerde Teams? Dit voorkom je met onze koppeling met ParnasSys, Magister of Somtoday! Het zorgt ervoor dat de juiste leerkrachten en leerlingen in de juiste Teams staan en hiermee waarborg je de privacy.

Over de koppeling

Dankzij de koppeling met het Leerling Administratie Systeem (ParnasSys, Magister of Somtoday) worden er automatisch nieuwe Teams gecreëerd én bijgehouden voor jouw school. Deze functionaliteit zorgt er namelijk voor dat de groepen zoals ze in het Leerling Administratie Systeem (LAS) staan automatisch worden overgenomen én up-to-date worden gehouden in Microsoft Teams. Zo heb je voor elke groep of klas al een eigen Team met de juiste leerlingen en leraren bij elkaar. Zo voorkom je privacy issues en het scheelt veel handmatig werk.

Voor de groepen met alleen medewerkers worden normale Teams aangemaakt. Voor de klassen (leerlingen en leerkracht) maken we Microsoft Class Teams aan met handige functionaliteiten voor het onderwijs zoals Classroom en Opdrachten.

Hoe het werkt

Tussen het LAS en Microsoft Teams zit het COOL platform: een hub die verschillende systemen aan elkaar koppelt. Het COOL platform haalt de gegevens van wie er in welke groep zit uit je LAS. Al deze groepen sturen we automatisch naar Microsoft Teams om daar Teams voor aan te maken. Als er iets verandert in het LAS, bijvoorbeeld als een leerling naar een andere groep gaat, dan zorgt de dagelijkse automatische synchronisatie ervoor dat de leerling in zowel COOL als Teams in de juiste groep wordt geplaatst. Geen handmatig werk meer dus! Uiteraard kun je als beheerder nog steeds extra groepen maken, bijvoorbeeld voor projecten, een plusklas of mentorgroepen. Deze handmatig aangemaakte groepen blijven ook synchronisatie behouden.

Afbeelding bij 'hoe werkt het'

Voordelen
 • In Teams staan automatisch de juiste groepen met desbetreffende leerkrachten, dankzij de koppeling met het LAS.
 • Verandert er iets in het LAS, zoals leerlinggegevens of een groepsindeling? Dan wordt dit automatisch gewijzigd in Microsoft Teams én het COOL platform.
 • Gegevens zijn overal hetzelfde en altijd up-to-date.
 • Scheelt veel tijd en voorkomt fouten.
 • Beschermt de privacy: alleen de ICT’er kan externen toevoegen.
 • De educatie variant (Class) van Microsoft Teams is duidelijk en gemakkelijk te gebruiken voor leerkrachten, dankzij 4 overzichtelijke tabjes: Gesprekken, Bestanden, Class Notebook en Opdrachten. Je kunt gemakkelijk opdrachten klaarzetten, laten inleveren en beoordelen. Via de chat of videovergadering communiceer je ook online makkelijk met leerlingen en je team.
 • Je kunt werken met Microsoft Teams op een Chromebook.

Wij van De Boomgaard zijn heel tevreden over de koppeling. Het is heel fijn dat kinderen zo makkelijk kunnen inloggen en toegang hebben tot de juiste groepen, ook thuis. Afgelopen week heeft een klas meerdere keren via Teams gecommuniceerd met hun leerkracht die vanwege quarantaine thuis moest blijven. Door middel van een quiz, die je bij Opdrachten in Teams makkelijk toevoegt, kon de leerkracht ook vanuit huis waardevol onderwijs bieden. De leerlingen vonden het superleuk en leerzaam!De Boomgaard – Stichting PCOU Willibrord

Interesse?

Maak je nog geen gebruik van ons COOL platform? Voor een kleine bijdrage kun je gebruik maken van deze Microsoft Teams functionaliteit. Vul voor het aanvragen of extra informatie onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Vraag meer informatie aan

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer handige tips & tools

Automatische back-up van je documenten
Het overkomt iedereen wel eens: zonder dat je het doorhad, zijn er bestanden in de digitale prullenbak beland. Waar zijn die belangrijke documenten gebleven waar je zoveel tijd aan hebt besteed? Een automatische back-up voorkomt deze situaties gelukkig. Via ons is dit snel en goed geregeld en ook nog eens extra voordelig. Lees meer over Afi.

Binnenkort: alle apparaten beheren in één tool
Begin 2021 lanceren we een nieuwe tool: Inventory. Dit is een selfservice admin tool voor ICT’ers om alle apparaten binnen school te beheren. Zo heb je in één tool overzicht over alle devices, zoals printers en computers van verschillende besturingssystemen. Hierdoor hoef je geen kennis te hebben van verschillende beheertools – zoals de beheerdersconsole in Google Workspace en Microsoft Intune.

Gebruik je al COOL en ben je bekend met ‘Apparaten’ in COOL? Dezelfde functionaliteiten kun je straks terugvinden in Inventory, alleen dan nóg uitgebreider. Binnenkort meer hierover!

Join the discussion 2 Comments

 • Martin van der Harst schreef:

  Wat betekent deze constructie voor de gemaakte materialen binnen een team aan het einde van het schooljaar? Gaan deze mee naar het team van het volgende jaar? Blijven ze in het oude team?
  Is dit alleen voor PO of ook voor VO?

  • chantal schreef:

   Hi Martin! Wij archiveren deze materialen. De Teams is weg, maar de documenten zijn nog terug te vinden in de bijbehorende onedrive map. Waarbij wij het ook elke dag automatisch bijwerken en jaarovergangen automatisch gaan. De functionaliteit is voor zowel PO als VO beschikbaar. Mocht je meer informatie willen, laat het ons gerust weten!

Leave a Reply

Support