Skip to main content

Hoe verbeter je als school de communicatie met ouders voor meer betrokkenheid bij het onderwijs? Social Schools ontwikkelde een online platform voor scholen waarop leerkrachten, ouders, leidinggevenden en leerlingen in een beschermde omgeving met elkaar foto’s, filmpjes en berichten delen. Via de app op smartphone, laptop of tablet of gewoon via internet op je pc.

Met Social Schools verzorg je als school bijvoorbeeld de oudercommunicatie, de schoolwebsite, de nieuwsbrief en social media. Ouders kunnen berichten en filmpjes van leerkrachten liken, foto’s plaatsen, zien hoe kinderen zich ontwikkelen, chatten met het hoofd van de school en andere ouders benaderen – voor wie er wil rijden tijdens het klassenuitje naar de dierentuin bijvoorbeeld. Voordeel: een snelle, intensieve, persoonlijke en makkelijke manier van communiceren. In een beschermde omgeving en dus niet zoals op een gratis account van Facebook, waarop ook mensen van buiten de school kunnen meekijken en je niet meer eigenaar bent van je data.

Samenwerking Social Schools en Cloudwise

Wij als Cloudwise bieden ook steeds meer mogelijkheden voor het communiceren met ouders, via ons nieuwe berichtenforum (Prikbord). Daarnaast werken wij steeds intensiever samen met Social Schools, dat mogelijkheden biedt nog intensiever en op zeer hoog niveau te communiceren met ouders. We zijn bovendien allebei jonge ict-bedrijven in het onderwijs, ontwikkelen bijna al onze producten zelf en werken altijd online in de Google-omgeving. We versterken elkaar. Hoe? Schrijf je in voor de seminar over digitale oudercommunicatie in het onderwijs, opgezet door Social Schools en Cloudwise.
Datum: woensdag 20 april 2016 van 16.00 uur tot 19.00 uur
Locatie: Seats2Meet op Utrecht Centraal.

Leave a Reply

Support