Skip to main content

Cloudwise vindt dat ICT gewoon moet werken. Helemaal als het draait om een back-upsysteem dat dagelijks de kostbare data van de hele school moet veiligstellen zodat er geen gegevens verloren kunnen gaan. Dan is het een geruststellende gedachte dat Afi automatische back-ups maakt zonder dat je er omkijken naar hebt.

Want je wilt dat het gewoon werkt
Als er per ongeluk documenten zijn weggegooid die niet meer terug te halen zijn, wil je het liefst zo snel mogelijk verder met de les. Want het overkomt iedereen wel eens dat er digitale bestanden per ongeluk in de prullenbak belanden. In zulke gevallen biedt een automatische back-up de oplossing.

Veilig back-uppen met Afi
Maak je gebruik van Google Drive binnen school? Sinds vorig jaar wordt je Google Drive prullenbak na 30 dagen automatisch geleegd en is er geen back-up meer. Eerder werden items in de prullenbak voor onbepaalde tijd bewaard totdat de prullenbak door de gebruiker werd geleegd.

Handmatig back-uppen geeft misschien een gevoel van veiligheid omdat je precies weet waar de bestanden en de harde schijf zich bevinden, maar is kostbaar qua tijd. Je kunt wel eens vergeten om handmatig te back-uppen en je dient er altijd een back-upserver voor in te richten. De levensduur van een harde schijf is bovendien niet oneindig. En de schijf kan gestolen worden of door water of vuur worden aangetast. Gelukkig is er een echt veilige manier om data automatisch te back-uppen in de cloud, namelijk het Afi back-upsysteem.

Snel en probleemloos de volledige mappen- en documentenstructuur kunnen back-uppen is voor scholen de belangrijkste reden om te kiezen voor een Afi back-up. Als je account gehackt worden dan kun je als school altijd blijven beschikken over de data. Verwijdert een hacker al jouw bestanden en mappen om er vervolgens een bepaald bedrag voor te vragen? Dan hoef je niet toe te geven aan een eis voor een geldsom. Het geeft dus terecht een gevoel van veiligheid.

Jim RoosSalesmanager Cloudwise

Een back-up in 10 minuten
Afi is een zeer betrouwbaar back-upsysteem voor zowel Google Workspace for Education als Microsoft 365. Naast de probleemloze back-up waarbij de structuur van de documenten en mappen hetzelfde blijft, kiezen scholen voor een Afi back-up vanwege toenemende ransomware en steeds vaker voorkomende cyberbedreigingen. Het is bovendien binnen slechts 10 minuten volledig overgezet en te gebruiken voor zowel het basisonderwijs als voortgezet onderwijs. We hebben de overige voordelen van Afi voor je op een rij gezet.

De voordelen van back-upsysteem Afi:

 • Maakt geautomatiseerde en betrouwbare back-ups van de meeste Google Workspace en Microsoft 365 applicaties. Denk hierbij aan Google Drive met persoonlijke mappen, Gedeelde Drives en toegangsrechten tot Documenten, Microsoft Teams, Sharepoint en Mail Exchange en het archief.
 • Er wordt minimaal drie keer per dag een volledige back-up gemaakt van mails en bestanden. Hierbij wordt de mailstructuur behouden inclusief alle labels en mappen.
 • Als school bepaal je hoe lang deze volledige back-ups bewaard moeten blijven. Dit proces gaat automatisch.
 • Je krijgt inzicht in wat er met de buitenwereld wordt gedeeld door een overzichtelijk dashboard.
 • Je hoeft zelf geen back-upserver in te richten, wat bij veel andere systemen het geval is. Afi is binnen 10 minuten volledig overgezet en in gebruik te nemen.
 • Je ontvangt een heldere verwerkersovereenkomst. Dat is wel zo fijn voor zoiets belangrijks.

Afi back-up op jouw school
Kies je voor Afi, dan krijg je als school de beschikking over een portaal waarmee je heel eenvoudig back-ups maakt. Een Afi back-up garandeert een zorgeloze back-up oplossing die heel eenvoudig is in gebruik en geschikt is voor zowel Google Workspace als Microsoft 365. Je hebt daarbij de keuze tussen Goud, Zilver, Brons en Manual, respectievelijk omvatten deze het aantal back-ups per dag of per week.

Interesse?
Als partner kunnen we Afi voordelig aanbieden. Neem voor meer (prijs)informatie contact op met je accountmanager of onze salesafdeling via 0348 23 33 30 of sales@cloudwise.nl.

Join the discussion 8 Comments

 • Olivier van Dinteren schreef:

  Betekent dit dat de de data die wij hebben staan in Google Drive niet gegarandeeld veilig is? Wat zou er voor kunnen zorgen dat we de backup nodig zouden hebben?

  • Vera schreef:

   Hi Olivier,

   Google (Drive) maakt zelf geen back-ups van je bestanden. Stel dat jij of iemand anders dingen per ongeluk verwijdert uit je Drive-map, dan ben je die helaas kwijt.
   Een betrouwbare back-up is daarom handig, omdat je zelfs in het ergste geval van een hack, storing of ongeluk je bestanden nog steeds terug te vinden zijn.

 • Olivier van Dinteren schreef:

  Betekent dit dat de de data die wij hebben staan in Google Drive niet gegarandeerd veilig is? Wat zou er voor kunnen zorgen dat we de back-up nodig zouden hebben?

  • Talia schreef:

   AFI is een back-up bovenop de standaard Google Drive data opslag. Bestanden die verwijderd worden door een gebruiker, komen in je prullenbak terecht.
   “Als een gebruiker de prullenbak leegt, worden bestanden en mappen die in de prullenbak stonden, verwijderd uit Drive. In het Drive-controlelogboek staat de naam van de gebruiker en wanneer deze de prullenbak heeft geleegd. Als een item langer dan 30 dagen in de prullenbak staat, wordt het automatisch verwijderd door Drive. In deze gevallen staat in het Drive-controlelogboek ‘Google-systeem’ bij de gebruiker die het item heeft verwijderd.” Bron: https://support.google.com/a/answer/6052340?hl=nl
   AFI is dus een echte back-up, er wordt bijvoorbeeld 3x per dag een back-up gemaakt van alle aangegeven bestanden en deze kunnen 1 op 1 teruggezet worden.
   Hopelijk geeft dit wat verheldering. Heb je nog vragen, neem dan gerust even contact op met je accountmanager!

 • Din Zwan schreef:

  Wordt er van gmail en classrooms ook een backup gemaakt?

  • Talia schreef:

   Van Gmail kan ook een back-up gemaakt worden. Google Classroom schrijft de opdrachten automatisch weg in mappen binnen de Google Drive. Al deze bestanden (dus het gemaakte werk) worden meegenomen binnen deze back-up. De uitleg en het leerkracht gedeelte niet, deze bevinden zich in Classroom zelf. Heb je nog meer vragen, bel of mail je accountmanager dan gerust!

 • Peter schreef:

  Als de files encrypted zijn door een hack/ransomware, in hoeverre zijn de backupbestanden dan nog toegankelijk? Je kunt bepalen dat ze bv. een maand in AFI staan maar wat als de ransomware zo geavanceerd is/wordt dat ie eerst de bestanden een maand lang richting AFI encrypt alvorens er losgeld wordt gevraagd door de boel op slot te zetten?
  Als de hacker/ransomware dat kan, dan heb je nog niets aan je backup.

  En als dat niet kan, dan kunnen we de enkele Windows PC/Laptop die we nog hebben (Serverloze scholen en alleen nog directie-PC en IB-Laptop want leerkrachten en leerlingen werken op Chromebooks) en die geïnfecteerd is toch gewoon vervangen door een nieuwe. De data staat dan immers gewoon in Drive.
  Ik snap het idee van een backup hoor, maar dat zou dan ook off-site met een Synology NAS en Active Backup for Google Workspace kunnen. (Bron: https://www.synology.com/nl-nl/dsm/feature/active_backup_google_workspace). Scholen moeten dan alleen afspreken dat ze alles in Gedeelde Drives plaatsen zodat je maar 1 account op je NAS hoeft te configureren.

Leave a Reply

Support