Skip to main content

 

Je bent op zoek naar Chromebooks voor op school. Maar wat is nu een goede? We helpen je op weg met een paar punten waar je op kunt letten.

Wat is een goed formaat?
Dat hangt er vanaf. Voor wie zijn de Chromebooks bedoeld? Ben je op zoek naar leerlingdevices dan zit je goed met een 11 inch en een resolutie van 1366 x 768. Lekker handzaam formaatje, niet te zwaar, ideaal voor kinderen. We zien dat leerkrachten en administratief medewerkers vaker voor een 13 inch gaan. Heb je toch net wat meer ruimte op je scherm om bijvoorbeeld documenten naast elkaar open te zetten. Wil je je team echt een plezier doen dan kies je voor een mooi 14 inch Full HD scherm met een resolutie van 1920 x 1080.

Touchscreen of non-touch
Touchscreens zijn vooral populair in de onderbouw. Heerlijk om mee te creëren en te schetsen, vooral met een stylus pen die je op het scherm kunt gebruiken. Het geeft ruimte aan de ontwikkeling van 21st century skills zoals creativiteit, ontdekkend leren, ICT basisvaardigheden en prikkelt de nieuwsgierigheid. Er zijn ook touchscreenmodellen die je helemaal dubbelklapt, zodat je ‘m als tablet gebruikt. Handig voor met name de kleuters, nu je op de nieuwere Chromebooks ook educatieve Android apps uit de Playstore tot je beschikking hebt. Wil je voornamelijk kunnen typen, vooral in de hogere groepen dus, dan kan non-touch ook voldoende zijn.

Schokbestendige Chromebooks
Ruggedized Chromebooks zijn de modellen met een rubberen randje, speciaal ontworpen voor het onderwijs. Extra stevig en met een morsbestendig toetsenbord, zoals je kunt zien in dit filmpje. Ruggedized Chromebooks kunnen tegen een stootje en zijn dus ideaal voor intensief gebruik door leerlingen. Wil je gewoon zelf het verschil zien en voelen tussen de ruggedized en standaard modellen? Nodig ons uit voor een demo.

Wat is je doel?
De keuze voor bepaalde Chromebooks hangt vaak ook samen met het beschikbare budget. Touchscreens en de mogelijkheid om ‘m dubbel te klappen zijn functionaliteiten waar je iets meer voor betaalt dan een standaard Chromebook. De vraag is dan ook: wat wil je bereiken met je onderwijs en hoe moeten de devices daarin ondersteunen?

Leave a Reply

Support