Chromebooks

Leren en werken met Chromebooks

Een Chromebook is een apparaat waarmee je gemakkelijk en snel online werkt. Volgens veel scholen de ideale devices voor in de klas.

Bekijk de Chromebooks in onze webshop

https://cloudwise.nl/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/basic_star.svg

Snel

Ze starten lekker snel op. Je hoeft ook niet wachten op het installeren van updates.

https://cloudwise.nl/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/basic_star.svg

Makkelijk

Chrome werkt intuïtief voor leerlingen. Ze hebben zo door hoe ze ermee aan de slag kunnen.

https://cloudwise.nl/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/basic_star.svg

Up-to-date

De beveiliging wordt automatisch up-to-date gehouden. Er zijn geen anti-virus programma’s nodig.

Wat is een Chromebook?

De Chromebook is niet alleen maar populair in Amerika, waar inmiddels 60% van de scholen met Chromebooks werkt. Ook in Nederland zijn er steeds meer scholen overtuigd van de voordelen. Ze starten lekker snel op, je hoeft niet wachten op het installeren van updates. Het werkt intuïtief voor zowel leerlingen als leerkrachten.

Betaalbaar

Vergeleken met andere laptops zijn Chromebooks zeer betaalbaar. Ook bespaar je kosten op beheer en support doordat er weinig mis kan gaan met een Chromebook. Voor het beheren heb je Chrome Educatie licenties nodig waarmee je alles kunt instellen in het beheerconsole. Er kunnen meerdere leerlingen met dezelfde Chromebook werken, zonder dat ze bij elkaars bestanden kunnen komen.

Valt er iets te kiezen?

Jazeker. Zo heb je verschillende formaten, van 11 tot 14 inch. Daarnaast heb je modellen met touchscreens of non-touch en meer of minder geheugen. De Chromebooks die speciaal voor het onderwijs gemaakt zijn, hebben vaak een extra beschermrandje en kunnen tegen vallen en het morsen van water. Welke past dan het beste bij jullie?

Vraag om advies!