Skip to main content

Tijdens de Nationale Voorleesdagen (22 januari t/m 1 februari 2020) gingen onze Cloudwisers langs bij scholen om voor te lezen. Wat was dat leuk en wat ontvingen de lezers leuke reacties! Lees en zie hier hoe de leerlingen, leerkrachten en Cloudwisers dit hebben ervaren.

Jim leest voor bij CBS de Regenboog
Accountmanager Jim ging langs bij groep 6 van CBS de Regenboog. De leerlingen waren na het lezen heel nieuwsgierig en stelden leuke vragen, zoals:

  • Wat is de cloud?
  • Waarom bent u geen meester meer? “Ik legde uit dat de meesters en juffen ook uitleg nodig hebben over het werken met computers en ICT. En dat kinderen dat soms al veel beter begrijpen. ;)”
  • Waar staat COOL van het COOL platform voor? “Ik heb de vraag terug gelegd en ze kwamen een heel eind”: C = Cloudwise, O = Weet ik niet, O = Onderwijs, L = Leren.

Sanjeev leest voor bij J.C. van der Walschool
Developer Sanjeev werd warm ontvangen bij J.C. van der Walschool. Sanjeev heeft een Engels boek voorgelezen, dus dit was ook gelijk een goede Engelse les voor de leerlingen van groep 7. Ze waren zo enthousiast dan ze Sanjeev zelfs bedankten met een hele leuke kaart en een chocoladereep. Mmmm!

“It was a wonderful experience! The children enjoyed the story. That gave me a smile and a satisfied feeling.” – Sanjeev.

Sabine leest voor bij De Fontein
Sales medewerker Sabine heeft bij haar zoontje Alexander in groep 3 voorgelezen. “Als verrassing had de juf nog niet tegen de klas gezegd dat ik kwam voorlezen. Na het buitenspelen kwamen de kinderen binnen en waren blij me te zien. Ik had het boekje ‘De krijtjes staken’ meegenomen van Drew Daywalt. De interactie met de kinderen was heel leuk! Het boekje gaat over een jongetje Teun die een tekening wil maken. Als hij zijn kleurdoos opendoet, vindt hij daarin alleen een stapel brieven. De brieven komen van zijn kleurkrijtjes die staken. Zwart wil voor meer dan alleen de lijntjes worden gebruikt en beige wil niet meer in de schaduw staan van bruin. Blauw heeft behoefte aan rust na alle rivieren, oceanen en luchten waaraan hij heeft meegewerkt. Kan Teun zijn krijtjes kalmeren en een oplossing bedenken waar iedereen blij mee is? Het was een succes!”

Jonathan leest voor bij Holtkampschool
Groep 6 en 7 van basisschool Holtekampschool vond het heel leuk dat Jonathan kwam voorlezen. En Jonathan zelf ook! 


Komende week gaan er nog een aantal Cloudwisers langs om voor te lezen. Veel plezier alvast!

Leave a Reply

Support