Skip to main content

Tijdens de Codeweek maakten de leerlingen van basisschool de Flambouw van Vechtstreek en Venen kennis met programmeren. Onze developers wisten de leerlingen enthousiast te maken door code tot leven te brengen met hagelslag en brood.

Error!
Allereerst kregen de leerlingen echte code te zien uit het COOL leerplatform, waar de developers Arne en Wiggert dagelijks aan werken. Hierna begonnen de leerlingen ijverig aan de opdracht: “Vertel de robot (een van de developers) in codetaal hoe hij een boterham moet pakken, met boter besmeren, met hagelslag moet bestrooien, in vieren moet snijden en netjes moet opeten.”

Al snel ontdekten de leerlingen dat een robot aansturen complexer is dan het lijkt. Als je niet stap voor stap vertelt wat de robot moet doen, dan blijft hij gewoon hagelslag op je boterham strooien. Totdat je stop zegt. Helaas reageert een robot ook niet op “Alsjeblieft, doe het nou gewoon!”. De complexiteit zag developer Wiggert terug in de klas: “Soms vielen de boterhammen bijna van tafel af. Het was mooi om te zien hoe er ter plekke creatief ingegrepen werd om het probleem op te lossen. Een skill die bij ‘echt’ programmeren ook van pas komt!”

Er werd goed de tijd genomen om deze opdracht en het coderen goed uit te diepen. Complimenten voor de enthousiaste programmeurs van Cloudwise!” – Menno Kolk, basisschool de Flambouw.

Wil je zelf ook aan de slag met coderen in de klas?
Bekijk hier onze favoriete lesmateriaal voor programmeren!

Codeweek basisschool de Flambouw van Vechtstreek

Leave a Reply

Support