Skip to main content

Leerlingen van nu willen werken met digitale content. Ze willen iets creëren. Door gebruik te maken van verschillende soorten media, maken ze hun eigen verhalen of werken hun ideeën uit. Het helpt ze om eigenaar te zijn van het eigen leerproces en houdt ze betrokken.

Een Chromebook is een handig device in dit creatieve proces. Ook zeker als je met touchscreens werkt. Zo’n touchscreen werkt heel natuurlijk voor kinderen: zo werkt het namelijk ook op hun smartphone of de tablet thuis. Je tekent op het scherm, met je vinger of een stylus. Ook het inzoomen gaat makkelijk, net als scrollen en direct op een link klikken. Daarom hebben we educatieve en handige applicaties en extensies voor Chromebooks, met of zonder touchscreen, voor je op een rijtje gezet!*

Voor leerkrachten

Web Paint – extensie
Met Web Paint kun je webpagina’s bewerken. Docenten kunnen op deze manier leuke extra uitleg geven bij een webpagina. Op een webpagina verschijnt een handige toolbox waarmee je pagina’s kunt bewerken.

Animated GIF
Gebruik je Google Classroom? Om je classroom op te vrolijken kun je een eigen gifje toevoegen aan de header. Zoek op Google Afbeeldingen naar animated gif en kies bij tools voor groter dan 800×600 (het minimale format voor een header is namelijk 800 x 200).

Clarisketch
Met Clarisketch kun je notities of tekeningen toevoegen aan je foto. Spreek vervolgens ook nog iets in en deel ‘m met wie je maar wilt!

Tes Teach
Met deze tool kun je verschillende online media verzamelen op één pagina. Zo kun je een digitale les maken in 5 minuten. Verzamel, activeer en test je klas!

 

Edpuzzle
Met deze tool kun je als leerkracht makkelijk video’s samenstellen en bewerken om ze vervolgens in je les te gebruiken.

100.000 Stars
Neem je klas mee op tour langs ons sterrenstelsel!

Time Maps
Gebruik deze website om je leerlingen alles te leren over de wereldgeschiedenis.

Voor leerlingen


Google Keep
Deze applicatie is eigenlijk bedoeld om korte notities te maken en met elkaar te delen. Het leuke aan Google Keep is dat er een tekenfunctie in zit. Hiermee kunnen leerlingen schetsen en tekeningen maken. Docenten kunnen bijvoorbeeld afbeeldingen bewerken met tekeningen of vormen.

Quivervision
Door middel van Augmented Reality voeg je heel eenvoudig iets toe aan de werkelijkheid. Met de app van Quiver brengen leerlingen kleurplaten tot leven. Je kunt de kleurplaten downloaden en printen vanaf de website en daarna laat je de kinderen deze inkleuren. Open daarna de Quiver app die je kunt downloaden in de Play store. De app vraagt
toestemming om je camera te gebruiken en daarna kun je de kleurplaat scannen. De kinderen zullen vol verbazing kijken naar het resultaat. Deze app verhoogt de motivatie om te kleuren
bij veel kinderen uit mijn klas. Succes gegarandeerd.

AutoDraw
Deze website is erg leuk voor kinderen om mee te tekenen. De tool herkent wat je tekent en geeft zelf suggesties voor de tekening. Op deze manier kunnen kinderen professionele tekeningen maken.

 

KidRex
Wil je zeker weten dat kinderen veilig zoeken naar creatieve plaatjes of websites? Laat ze dan gebruik maken van deze kindvriendelijke zoekmachine, gemaakt met Google technologie.

WeVideo
Met WeVideo maken leerlingen zelf snel hun eigen video’s.

Soundtrap
Gebruik Soundtrap om op de hoogte te blijven van alles rondom muziek, podcasts, taal, trainingen en andere geluidsopnames.

MindMup
Creëer op een eenvoudige manier een mindmap en deel deze met je klas.

PowToon
Deze tool maakt het heel gemakkelijk voor leerlingen om video, animatie en presentaties met elkaar te combineren.

Slides Carnival
Met slides carnival kunnen leerlingen snel en simpel geweldige presentaties geven. Op de website staan veel templates waarmee ze zo aan de slag kunnen. In de templates zelf staan nog handig tips.

*We hebben geprobeerd een handige en goed gewaardeerde lijst van apps samen te stellen, maar we kunnen geen garanties geven over de werking en veiligheid van de genoemde apps en extensies. Lees daarom ook andere reviews en let goed op de voorwaarden die je accepteert.

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply

Support