Skip to main content

 

Tijdens onze trainingen zijn er altijd een paar vragen die vaker terugkomen. Ze gaan over werken met Google Documenten, Presentaties of andere Google Apps. Dit zijn de meest gestelde vragen en hun antwoorden:

Google Drive
Q: Ik ben het overzicht kwijt. Waar vind ik mijn bestanden terug?

A: Gebruik de krachtige zoekfunctie in Google Drive. Door o.a. te filteren op het bestandstype, eigenaar en map, kun je altijd je belangrijke documenten terugvinden. Tip: Maak een overzichtelijke structuur aan in Mijn Drive. Voeg een ster toe aan bestanden of mappen om deze snel weer te kunnen vinden in het overzicht: Met Ster!

Google Documenten
Q: Ik ben vergeten om een kopie te maken van een template, nu ben ik het originele bestand kwijt! Hoe verlies ik geen werk?

A: Doordat Google Documenten automatisch worden opgeslagen, kun je altijd oudere versies terugvinden en herstellen bij ‘Versiegeschiedenis’ (te vinden onder ‘Bestand’). Handig!

Google Presentaties
Q: Hoe maak ik een mooie achtergrond voor mijn presentatie?

A: Zorg dat je één mooie afbeelding en een pakkende titel in je dia hebt staan. Gebruik nu de ‘Verkennen’ functie om Google het werk voor jou te laten doen en een aantrekkelijke lay-out te maken!

Google Formulieren
Q: Ik wil graag een quiz voor mijn klas maken en ik heb gehoord dat dit met Google Formulieren kan. Nakijken kost mij echter altijd veel werk, hoe kan Google Formulieren mij hierbij helpen?

A: Wanneer je verschillende vragen hebt gemaakt in een Google Formulier (bijv. ‘meerkeuze’, ‘selectievak’, maar ook ‘kort antwoord’) kun je via het tandwiel en ‘Quizzen’ ervoor zorgen dat Google het nakijkwerk voor jou uitvoert.

Google Classroom
Q: Hoe kan ik Google Classroom gebruiken om binnen mijn klas te differentiëren?

A: Je kunt in Google Classroom een aparte lesgroep maken voor bijvoorbeeld je plusklas, maar je kunt ook ín een lesgroep differentiëren door te selecteren welke leerlingen een bepaalde opdracht ontvangen.

Meer weten?
Heb je eigenlijk wel meer vragen? We komen graag bij je langs op school voor een training aan het team. Je kunt ook kiezen voor onze in-house trainingen die je individueel kunt volgen. Bekijk alle trainingen, workshops en opleidingen van de Cloudwise Academy.

Leave a Reply

Support