Skip to main content

 

Met miljoenen gebruikers wereldwijd, zijn online onderwijsplatforms een enorme groeimarkt. Toch blijkt de technologie vaak omslachtig in gebruik. Met de introductie van Classroom biedt Google een simpel en intuïtief alternatief. In combinatie met apparatuur als tablets ontstaat er een gestructureerde leeromgeving. De nadruk komt weer op onderwijs te liggen en minder op ingewikkelde technische vaardigheden. Wat houdt dit in voor leerkracht en leerling? Wij zetten het voor jou op een rijtje.

Leerkracht

Classroom verbetert de workflow tussen leerkracht en leerling. De leerkracht kan virtuele klaslokalen en lesgroepen aanmaken waaraan leerlingen en lesmateriaal worden toegevoegd. Het platform biedt ruimte voor basisdocumenten die altijd beschikbaar zijn, maar ook voor actuele informatie en updates, zoals nieuwe opdrachten, opmerkingen en instructies. De connectie met Google Drive maakt Classroom een toegankelijk en overzichtelijk instrument.

Leerling

Ook het overzicht voor de leerling verbetert. Hij/zij ziet direct in welk klaslokaal of welke lesgroep hij/zij zich bevindt. Daarbij zijn de actuele informatie, updates en opdrachten direct zichtbaar, bijvoorbeeld op een speciale wall, en wordt er door middel van een agenda aangegeven welke opdrachten er op welk tijdstip moeten worden ingeleverd. Werkdocumenten kunnen per leerling worden aangepast, waardoor er ook op individueel niveau kan worden lesgegeven.

Classroom is een waardevolle toevoeging binnen Google for Education. Dit online onderwijsplatform heeft een versimpelde infrastructuur en nieuwe mogelijkheden, wat het gebruikersgemak vergroot. Benieuwd wat Google Classroom jou te bieden heeft? Neem gerust contact op via deze link.

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply

Support