Skip to main content

Hoe maak je Citotoetsen in Google for Education? Welk chromebook past het best bij mijn onderwijsmethode? Kun je Word- en Excelbestanden meenemen naar de Google for Education cloud? Cloudwise geeft antwoord op de meest gestelde vragen.

Hoe maak je Citotoetsen als je geen server meer hebt?

Basisschoolleerlingen maken vanaf het eerste tot en met het laatste jaar Cito- en oefentoetsen. Problemen ontstaan als tientallen leerlingen tegelijk de digitale toets maken, want er zijn vaak niet genoeg normale computers. Je zou ze best willen maken op een chromebook. Wij als Cloudwise zetten alle gegevens van het Cito volgsysteem (LOVS) een-op-een over naar de cloud zodat leerlingen de toetsen op chromebook of tablet kunnen maken. Kinderen met concentratieproblemen doen de test bijvoorbeeld op een rustige plek in de school. Onze servers breiden automatisch uit als er meer gebruikers zijn en raken niet overbelast. Servers in school zijn dus ook voor Cito niet meer nodig. Dat scheelt meer dan 750 euro energiekosten per jaar. Scholen betalen de licenties aan Cito en wij zorgen dat het online werkt.

Welk chromebook past het best bij onze onderwijsmethode?

Met de gebruiksvriendelijke chromebooks kun je sneller, veiliger en makkelijker werken in de cloud. Er zijn twee soorten chromebooks: met en zonder touchscreen. Een laptop met een zogenoemd non-touchscreen is voordeliger, het scherm spiegelt minder. Wij als Cloudwise kijken samen met jullie naar het type chromebook dat het best bij jouw onderwijsmethode en toekomstvisie past. Een touchscreen is handiger als bijvoorbeeld de rekenmethode gericht is op het op het trekken van lijnen, tekenen van sommen en slepen van items. Dankzij het compacte formaat van de meeste chromebooks (11 inch) blijft er op tafel van de leerling genoeg ruimte over voor lesboeken. Kijk voor meer verschillen in onze webshop.

Wat gebeurt er met mijn klassieke bestanden (Office/pdf) na overstap op online werken?

Niet veel bijzonders. Cloudwise zet de mappenstructuur een-op-een over van de server in school naar de Google for Education cloud, een veilige opslagplaats met een bijna oneindige capaciteit. Word, Excel, Powerpoint, geen probleem, je vindt ze terug in de cloud. Klinkt dat spannend? Best wel en daarom helpen we je graag de stap te maken. En, we leren je team de vernieuwde ict-vaardigheden.

Meer weten? Cloudwise staat woensdag 3 en donderdag 4 februari 2016 met een stand op IPON, de vakbeurs voor onderwijsinnovatie en ict in de Utrechtse Jaarbeurs. Tot dan!

 

Leave a Reply

Support